VANDALI UNIŠTAVAJU JAVNU RASVJETU

VANDALI UNIŠTAVAJU JAVNU RASVJETU

99
0
Podijeli

popravka rasvijeteU Herceg Novom ima 5.600 rasvjetnih mjesta, što je oko 140 kilometara rasvjete koja obasjava Novi sa 1.000 kilovata rasvjetne snage.
Instalirano je oko 80.000 podzemnog kabla i 60.000 vazdušne linije.
Sve ovo nije lako održavati zbog ambijentalnih uslova, ali sve češće i zbog vandalizma, koji je sve očitiji pogotovo na Šetalištu, ali i u blizini Mjesne zajednice u Igalu.
Danas su radnici JP Stambeno komunalnog preduzeća, u sektoru Javne rasvjete mijenjali sijalice upravo kod “Ilijnog parka” jer kako nam je rekao Branko Božović iz ovog sektora, i sijalice ali ukrasne kugle su na stalnom udaru huligana.
Najviše problema i dalje je na Šetalištu gdje u nekoliko dana nestane ili se uništi desetak svijetiljki koje se polome i to najviše od Milašinovića plaže do tunela – kaže Božović.

– Kradu se i stubovi, sve mi to i prijavimo policiji, ali i kada se nakon nekoliko mjeseci i nađu, mi od toga nemamo ništa, jer to ne možemo naplatiti.
Na tom potezu je 50 svjetiljki i samo za sedam dana unišetno je 9 novih kugli, koje nisu trajale ni 15 dana – pojašnjava Božović.
– Ništa nije bolja situacijia ni na Šetalištu na Savini. Stotinu je rasvjetnih mjesta od klizišta pa sve do iza Opšte bolnice u Meljinama i sve smo uspjeli da saniramo – tvrdi Božović.
I direktor JP Stambeno komunalnog Borsi Seferović je takođe potvrdio da je po zahtjevu direktora Instituta Zorana Kovačevića na obali Nikole Kovačević potpuno uređena i popravljena javna rasvjeta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code