Početna Društvo Vandalski čin: Uništene tek posađene sadnice mimoze u Kamenarima

Vandalski čin: Uništene tek posađene sadnice mimoze u Kamenarima

18

Nove, mlade mimoze koje su nedavno zasađene u Kamenarima, u okviru akcije Praznika mimoze, uništene su, tačnije iščupane i odnešene.

Foto: Opština Herceg Novi

Opština Herceg Novi najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin bahatih pojedinaca.

Uništavanje mladih sadnica mimoze pokazuje primitivizam, nesavjesnost, nepostojanje elementarne kulture i osjećaja za lijepo. Osim toga, čupanje novih stabala cvijeta koji je simbol našeg grada, govori o tome da su počinioci usmjereni protiv interesa i dobrobiti svog mjesta, grada i svih sugrađana.

Foto: Opština Herceg Novi

Opština Herceg Novi ostaće uporna u svojoj namjeri da obnovi fond stabala mimoze i zelenilom uljepša javne površine.
Uprkos nemilim događajima poput ovog, potpuno smo sigurni da sadnja novih stabala mimoze predstavlja interes našeg grada i da ova akcija ima punu podršku svih koji vole Herceg Novi.

18 Komentari

 1. mora da su u neciju avliju presadjene !
  nije mi jasno taj sto je ukrao sto nije trazio , dali bi mu , ljudi su dijelili dzabe , cemu potreba da ukrades 🤔

  48
 2. Prije par godina kad se sredio park ispred doma kulture u Bijeloj, bilo je posadjeno razno cvijeće, sve su to opuvali kako su stigli. Lakse ukrasti nego saditi… Da nije Tivćana, Bijeljani bi bili najgori ljudi!

  31
  • Nešto se tu ne uklapa jer su javne površine u Tivtu krcate cvijećem i zelenilom. Mi imamo samo jednu na kružni tok Meljine koja se su svako doba dana ili noći, mjeseca ili stađuna – sređuje i iz početka osmišljava. Nije ni lako urediti toliki prostor, postoji bar hiljadu kombinacija!

   7
   1
 3. Primitivizam,nesavjesnost,nepostojanje elementarne kulture i osjećaja za lijepo.To je danas oličenje velike većine građana Herseg-Novog.Niko kad dođe ne prihvata kulturu,već nameće svoju nekulturu

  47
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code