Vanredna Skupština o stanovima državnih službenika i namještenika u Novom

Vanredna Skupština o stanovima državnih službenika i namještenika u Novom

14
Podijeli

Predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o učešću Opštine Herceg Novi u rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika sjutra će se vanredno naći pred odbornicima lokalnog parlamenta.

Nakon što je sa proteklog redovnog zasjedanja predsjednik Opštine, Stevan Katić, povukao taj Predlog, zbog privremene mjere Osnovnog suda u Herceg Novom, predsjednik Skupštine, Miloš Bigović zakazao je za sjutra vanrednu Skupštinu. Na njoj je predviđena jedino rasprava o izmjenam Odluke od 26. septembra prošle godine, koje nije dozvolio Sud. Iz lokalne uprave su to ocijenili nedopustivim mješanjem u samostalnost Opštine u vođenju lokalne uprave, a iz DPS-a takođe nedopustivim naumom vladajuće koalicije da mijenja jendoglasnu Odluku prošlog saziva.

Picerija i restoran

Stanovi državnih službenika i namještenika posljednjih dana su dospjeli do svakodnevnih obračuna saopštenjima između vladajućih Demokrata i opozcionog DPS-a u Novom.

Sud je zabranio Skupštini izmjene Odluke i da briše član o dodijeli stana načelniku Centra bezbijednosti Herceg Novi iz sredstava budžeta.

No, izmjene će se naći sjutra pred odbornicima, jer kako je obrazloženo prema Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu Opštine Skupština donosi propise i druga opšta akta. Takođe raspolaže imovinom, u ovom slučaju opredijeljenim finansijskim sredstvima za rješavanje stambenih pitanja državnih službenika i namještenika.

Predloženim izmjenama i ovoga puta se briše član 2 stav 1, odnosno mogućnost da načelniku Centra bezbjednosti u zgradi na Toploj sredstva obezbijedi Opština.

Predviđeno je da umjesto 10 službenici policije dobiju 11 stanova, te da umjesto ukupno 44, još 4 stana u zgradama budu za potrebe JPU „Naša radost“ Herceg Novi.

Takođe, ukoliko se za određeni broj stambenih jedinica ne prijavi dovoljan broj lica u skladu sa predloženom raspodjelom, neraspoređeni stanovi će biti naknadno raspoređeni.

Promjena člana 4 Odluke donosi obavezu Sindikalnoj organizaciji prosvjete da na ime učešća Opštine Herceg Novi u rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika zaposlenih u prosvjeti, na Opštinu Herceg Novi prenese pravo korišćenja placa na Toploj ukupne površine 1600 m2 i Baošići ukupne površine 620 m2.

14 Komentari

 1. Koji su to vajni hirurzi ili svjetski eksperti da bi Opština (odnosno svi mi) investirali u njihove stanove? Takva varijanta komunizma ne postoji više nigdje na svijetu.
  Ako su zaista nezamjenjivi i neophodni stanovništvu, u redu je da im se obezbijedi plaćanje stanarine. Kada napuste posao zbog kog su tu, neka kao i svi drugi na svijetu, stan plaćaju iz svog džepa, a Opština može da nastavi da plaća stanarinu nekom ko nastavlja njihov posao.

  1
  1
 2. Ode Luka dok nas zamajavate stanovima koje ste isti vi prime par mjeseci legalno I jednoglasno podijelili. Skver I Luku na dnevni red postenjacine.

  5
  4
  • Jesam li dobro razumela? Postoji odluka suda da se nesto izbriše ili ne izbriše iz prethodne odluke SO Herceg Novi. I sad će odbornici da glasaju o odluci suda! Pa će da donesu odluku koja je suprotna odluci suda pa će to sud lepo da poništi.
   Dragi moj Vegeta, dodela stana nekom policajcu iz opštinskog budžeta, ako se o tome radi je sramotna i nema veze ni sa logikom ni sa poštenim odnosom prema našim parama i građanima Herceg Novog. Ali glasati o Zakonu ili odluci Suda u opštinskom parlamentu, to je ludilo. Hajde što nije praktično jer ne rešava ni jedan problem, samo probleme stvara, ali pobogu, videste li većeg i glupljeg populizma od ovoga ikad i igde?Predlažem da se dnevni red proširi i da društvo glasa da sunce počne da izlazi malo kasnije, pretoplo je bre!

   6
   5
  • Ako postoji nacin i mogucnost treba pomoci da se rijese stambeni problemi i drzavnim sluzbenicima ali ovdje se stalno i od pocetka price zamjenjuju teze i pravi situacija kao da je to obaveza opstine a ne drzave. Demokrate su prvo trebale da javno razjasne ovaj spin i spremno udju u pricu sa dokazima. Predhodni saziv skupstine su prevareni i ispali su naivni (bar tadasnja opozicija) sto ih ne opravdava!

   10
   1

Ostavite komentar

*

code