Vanredna SO: Zaštita palmi od surlaša u Herceg Novom

Vanredna SO: Zaštita palmi od surlaša u Herceg Novom

11
Podijeli

Na inicijativu odborničkog Kluba DPS-a ujutru će vanredno zasijedati lokalni parlament u Herceg Novom. Predsjednik Skupštine, dr Miloš Bigović zakazao je za 9 časova 5. vanrednu sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda: Zaštita i zanavljanje hercegnovskih palmi od štetnog djelovanja surlaša.

Najprije su iz DPS-a  5. januara najavili da će tražiti vanrednu Skupštinu, a zatim uputili i zvaničnu inicijativu sa potpisima svih 12 odobrnika.

Picerija i restoran

U orbazloženju zahtjeva odbornici DPS-a navode da smatraju da je u nedostatku kvalitetnih informacija potrebno da nadležni daju kompletne informacije oko stanja palmi u Herceg Novom, kao i plan aktivnosti po kojem će  postupati u narednom periodu.

– Potrebno je dati informacije o tome koliko je palmi ugroženo, šta je urađeno po ovom pitanju, da li su preuzete sve mjere zaštite imajući u vidu iskustva okolinih sredina, koje mjere zaštite su preduzete i dati jasne mjere zaštite palmi od surlaša. Uviđajući ozbiljan problem devastacije hercegnovskog fonda palmi vrste kanaris, koji dodatno prijeti da ugrozi i ostalo zelenilo, a kako je Herceg Novi prepoznatiljiv kao grad zelenila, smatramo značajnim očuvanje njegove mediteranske vizure, ali i odgovoran pristup očuvanju životne sredine – navodi se u obrazloženju.

Odbornici DPS-a predlažu da se na sjednicu pozovu i sve zainteresovane opštinske službe i predstavnici civilnog sektora, koji su se bavili ovom problematikom.

11 Komentari

 1. Kakvo kasnjenje sa inicijativom,sjednicom,dogovorom bilo cim.Izmedju 50 i 100 palmi je umrlo od Njivica do Kamenara.A i ove ostale palme zdrave shodno vasem zalaganje ce isto nestati.

  4
  1
 2. Ma nijeste morali da žurite sa održavanjem sjednice posvećene “dejstvu surlaša”. “Dobro ste se sjetili” da “održite sjednicu”. Ako surlaš ne “prestane da uništava palme”, održite novu sjednicu. Imate vi “vremena za sve”, ali kad su u pitanju lični interesi, onda “brzo dejstvujete”!
  Pa zar vas malo “nije sramota”, sve što radite, radite “polovično”, neuspješno: izgradnja kanalizacionog sistema od Bijele do Igala (????); LED osvjetljenje u Herceg Novom i duž rivijere (????); snabdijevanje vodom opštine Herceg Novi (????); “napad” surlaša i mjere zaštite (dvije godine poslije pojave vi držite sjednicu!?); privatizacija preduzeća (????) …….

  12
  6

Ostavite komentar

*

code