Vanredno, drugi put zasjeda novska Skupština: U četvrtak deblokada Turističke organizacije

Vanredno, drugi put zasjeda novska Skupština: U četvrtak deblokada Turističke organizacije

2415
13
Podijeli

U fokusu odbornika na drugoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, koju je za četvrtak, 29. jun zakazao predsjednik Miloš Bigović, četiri su teme od izuzetne važnosti za odvijanje ovogodišnje turističke sezone.
Nakon četiri mjeseca bez Programa rada i Finansijskog plana za ovu godinu ti ključni dokumenti za rad Turističke organizacije Herceg Novi, trebalo bi da dobiju “zeleno svjetlo”.
Program rada TO, između ostalog, predviđa dopunu plana organizacije i sistematizacije radnih mjesta, edukaciju zaposlenih, aktivnosti na jačanju i pozicioniranju Herceg Novog kao turističke destinacije, nastavak realizacije kampanje projekta Orjen i zaleđe, kao i razne marketinške aktivnosti. Ukupni prihodi TO u 2016. iznosili su 1.443.299 eura, kolika je visina i planiranih rashoda u ovoj godini.
Pred odbornicma će se naći i Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o prosljeđivanju sredstava kredita Opštini Herceg Novi za realizaciju Projekta vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda na Jadranskoj obali – Faza V – Komponenta 2.
Odlukom Skupštine Opštine Herceg Novi, Opština se zadužuje na iznos od 10.000 000 eura, navodi se u obrazloženju. Ustvari, riječ je o konkretizaciji već donesene Odluke o zaduživanju, kako bi došlo do realizacije kredita i implementacije projekta.
Na Skupštini je planirana i rasprava o Predlogu Odluke o izmjenama Odluke o radnom vremenu. Njome se, pored ostalog, predviđaju visoke kazne za prekršioce. Tako će sa 2 000 € do 20 000 € biti kažnjeno privredno društvo ili drugo pravno lice, ako Odluku o rasporedu radnog vremena ne dostavi Službi komulane policije. Takođe i u slučaju da u objektu, u kome obavlja djelatnost, ne drži odluku o rasporedu radnog vremena, ili ne istakne radno vrijeme na ulazu u objekat. Kazna će pasti i ukoliko privredno društvo ne obavlja djelatnost u vremenu koje je predviđeno ovom Odlukom, ili odlukom poslovodnog organa, bez odobrenja nadležnog organa lokalne uprave radi duže od propisanog radnog vremena i radi duže od radnog vremena utvrđenog dobijenim odobrenjem za produženje radnog vremena.
Preduzetniku slijedi novčana kazna od 600 € do 6 000 €, dok će za iste prekršaje odgovorno lice u preduzeću i fizičko lice biti kažnjeno novčanom kaznom u iznosu od 200 € do 2000 €.
Za očekivati je i debatu oko Predloga Odluke o izmjenama Odluke o uslovima i načinu izvođenja muzičkog programa.
U članu 15 ove Odluke navodi se da će se novčanom kaznom od 1000 € do 20000 € kazniti privredno društvo ili pravno lice ako prouzrokuje buku u akustičnim zonama iznad graničnih vrijednosti propisanih Rješenjem o utvrđivanju akustičnih zona u Opštini Herceg Novi, ukoliko izvodi muzički program mimo vremena dozvoljenog ovom Odlukom ili odobrenjem za izvođenje muzičkog programa.
Takođe, kazniće se ako nema odobrenje nadležnog organa za izvođenje muzičkog programa za zatvoreni dio objekta, odnosno otvorenu terasu, ne postupi u skladu sa skicom pozicije zvučnih emitera zvuka ili nema posebno odobrenje nadležnog organa za izvođenje i emitovanje muzičkog programa.
Preduzetnik će za ove prekršaje dobiti novčanu kaznu od 1000 € do 6000 €, dok će odgovorno lice u preduzeću biti kažnjeno novčanom kaznom od 1000 € do 2000, a fizičko lice 30 € do 2000 €.

13 Komentari

 1. Pitanje za odbornike koji ce, izglasati ovu odluku ili su je vec izglasali ,da li znaju sta je potrebno jednom privrednom drustvu da bi ispunilo ove uslove odluke o komunalnom redu za izvodjenje muzickog programa i emitera sa kojih se izvode jer vi ne posjedujete takva odobrenja nemate ih ,zasto e pa gospodo u vasim zahtjevima na gradjanskom birou nema stavki koje ce da pokriju ovo sto vi trazite ,samo jedan primjer iz licnog iskustva izvjena familija me prijavi da nemam odobrenje za zvucnike u lokalu doslovce ,komunalna policija mi izda rjesenje da moram ugasiti muziku u roku od 5 minuta ,ja na gradjanski biro oni nemaju taj tip zahtjeva niti su gaje ikad imali ,zovu pravnicu u sekretarijatu za finansije ,turizam i ekonomski razvoj koja je inace (uzi clan familije ) koja me prijavila, da pitaju ima li ista tome slicno ona im odgovara da nema da nisu nikad ni imali i da mi to ne treba ,naravno poslije uru me ista familija prijavila za isto i po istoj osnovi ,pitanje da li ce se ova praksa i dalje nastaviti ponavljam pitanje za odbornike predsjednika skupstine predsjednika opstine nacelnike sekretarijata
  6  0
 2. Ima jedan objekat u starom gradu zove se palas Sager, isti je upisan u registar kulturnih dobara Crne Gore zvanicno spada pod istorijske spomenike i samim tim je kulturno dobro ,e pa na tom objektu je uradjena nelegalna gradnja koja odlukom o komunalnom redu narusava izgled starog grada i vidljivo jesa sa javne povrsine ,isti vlasnici su sagradili na istoj parceli objekat koji se direktno naslanja na zid Galerije J.B.Benkovoc istocnom stranom ,a sjevernom stranom na zid nekadasnjeg Lazarevog Vrta ,za pomenute objekte i nadogradnje vlasnici nemaju ni gradjevinske dozvole, ni odobrenja od lokalne samouprave ni projekte ,znaci nemaju niti jedan dokument nelegalni 100% pritom uzurpirali istorijsku bastinu starog grada kada ce inspekcije konacno poslije godinu i 8 mjeseci a tacnijeda 12 .11.2015 god. kada je prva prijava prosljedjena komunalnoj policiji reagovat po ovoj potpuno ne regularnoj situaciji ,zar je moguce da se jedan ovakav propust desava u sred starog grada i kulturne bastine Herceg Novog i Crne Gore gospodo tjesavajte problem koji vamje stoji pred ocima skoro dvije godine i koji uporno ignorisete na ocigled gradjana, turista ,bas me interesuje da li ce koga ovo zainteresovati jer ovaj tekst ako se objavi ima pokrice i dokumentaciju da vlasnici nemaju nijedan dokument ,papir ,odobrenje ,dozvolu ,ko ih stiti ,ciji su puleni kojoj partiji pripadaju ,ko je taj ili koja je to opstinska licnost ,partija funkcija ko stiti ovu familiju koja kvari, narusava ,devastira bez dozvola papira odobrenja objekat kulturnu bastinu ,kvari narusava ,izgled starog grada dokle i ko ih, stiti sa cime su oni to zaduzili ovaj rgad da im je ovo dozvoljeno ko stoji iza ovoga postavlja se veliko pitanje gospodo iz Opstine ,Komunalne ,Urbanizma itd.
  1  1
 3. Kontrolise se samo onaj objekat kojeg neko prijavi. Nema redovne i obavezne kontrole, vec kad imate ludog,nervoznog bolesnog, ljubomornog komsiju, sluzbenici Komunalne policije su uvjek u i ispred istog objekta, dok drugi mogu da rade sta hoce jer ih niko ne prijavljuje pa samim tim i ne kontrolise..Idite redom a ne kao do sad samo po prijavi pa po stotinu puta kod istog. Pozdrav za Bacusku…
  8  1
 4. Na Pode subotom deru narodnjaci cijelu noc. Moze li neko tu da zavede red da bi bar malo mogli zaspat ima nas koji moramo da nesto radimo.
  8  2
 5. Mislim da bi trebalo pojačati kazne za odgovorno lice jer kad ga klepiš po lično njegovom džepu, boli mnogo više nego firmu koju možeš registrovat za 1 euro u preivredni registar!
  12  0
 6. Krajnje vrijeme da se stane u kraj i zavede red u oblast zastite od buke i rada kafana do tri ujutro..Kadrovi /partijski vojnici Sloba Krusa/ nedodirljivi /radno vrijeme do 03. i na otvorenom i u objektima i ljeti i zimi i jos u Starom gradu. Jacinu muzike niko ne smije da kontrolise.
  Inspekcije poslije 03.00 ne rade.
  Ostaje..nada..
  10  6
 7. Deblokirace turisticku a da nisu smenili Colovica i Stanisicku. Oni ostaju da nadoknade ove mesece bokade i “nemastine”. Zasto smo onda birali novu vlast ako svi nece biti smenjeni.pogotovo ovi koji su unazadili rad turisticke zajednice.
  24  14

Ostavite komentar

*

code