Početna Sport Vaterpolisti Jadrana Carine i Verdea iz Podgorice trenirali zajedno na Škveru

Vaterpolisti Jadrana Carine i Verdea iz Podgorice trenirali zajedno na Škveru

0

Četrnaestogodišnji vaterpolisti hercegnovskog Jadrana Carine i podgoričkog PVK Verde Aquatic, od petka do nedjelje zajedno su trenirali na Škveru. Trener Jadranaša Filip Andrić i treneri podgoričkog tima, Aleksa Brkić i Nikola Mijanović, zadovoljni su zajedničkom saradnjom koja ima, kako ističu, prijateljsku osnovu.

dav

“Mi treneri smo ponikli u Jadranu što se tiče vaterpola, trenirali smo ovdje tako da nam je svaki dolazak kao vraćanje kući. Djeca su isto oduševljena uslovima za treninge i bazenom, a dječaci iz Jadrana su bili kod nas zimus kada su imali problem sa bazenom zbog urušenog krova”, kazao je trener Podgoričana Brkić, koji je vaterpolo majstorije naučio baš ovdje na Škveru.

Picerija i restoran

Brkić je dodao da su zajednički treninzi ova dva kluba uzajamna korist, te da je Jadran Carine pomogao da se razviju i napreduju.

“Mlada smo ekipa, počeli smo trenirati prije tri godine. Sada je Jadran nama uzvratio gostoprimstvom. Ove trening utakmice će nam apsolutno značiti što se tiče napredovanja i druženja. Momci iz Jadrana su primjer pravih sportista, jer će to našim momcima značiti na sportskom i takmičarskom nivou”, zaključio je Brkić.

Trener Jadranaša Filip Andrić, rekao je da je velika razlika u kvalitetu između Verdea i Jadrana, jer podgoričani treniraju tri godine, ali da je Verde napravio veliki iskorak.

“Oni su na turniru u Herceg Novom, u februaru, pokazali veliki kvalitet jer im je to bio prvi turnir za 2005. godište na kojem su učestvovali. Pokazali su veliki iskorak. Ugostili su nas kada nam je bilo najteže, bez bazena u martu. Tada smo odradili četiri treninga. Odlučili smo da im sada vratimo gostoprimstvom”, istakao je Andrić.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code