Početna Sport VATERPOLISTI JADRANA – KA EVROPSKOM VRHU BEZ 11 PLATA

VATERPOLISTI JADRANA – KA EVROPSKOM VRHU BEZ 11 PLATA

0

pvk_JadranO rezultatima „Jadrana“ koji ove sezone nadmašuju sve optimističke prognoze sve seviše čuje, ali tek današnjim saopštenjem igrača javnost je upoznata i sa teškom finansijskom situacijom najtrofejnijeg kluba u Crnoj Gori. Vaterpolisti su saopštili:

– Želimo da bez imalo patetike obavjestimo ljude koji vode brigu o crnogorskom sportu, naše navijače i ostale zainteresovane, da je naš klub u možda najtežem položaju od svog osnivanja 1926 godine. Na žalost, ovo obraćanje vjerovatno neće mnogo toga promjeniti, ali je krajnje vrijeme da se o tome progovori.

Značajna su dugovanja kluba prema igračima koji su branili boje Jadrana prošle sezone (2010/2011), a mnogi od tih igrača su napustili klub. Za sezonu 2009/2010 takođe postoji dug prema ne malom broju igrača. Ove sezone, u kojoj je drastično smanjen budžet kluba u odnosu na ranije godine, a u kojoj velika većina ekipe ima stipendije znatno manje od jedne prosječne plate u Crnoj Gori, u sezoni u kojoj ekipa Jadrana ne „vrijedi“ više od ekipe Marseja, igrači, treneri, a i ostali zaposleni primili su jednu do dvije stipendije. Dakle, dug se konstantno povećava i on danas iznosi od deset do jedanaest mjesečnih zarada. Tu moramo istaći da zahvalnost dugujemo i našim bivšim saigračima koji imaju strpljenja i vjere da će njihovi dugovi biti izmireni, jer u slučaju sudske tužbe bilo koga od njih, račun kluba bi vrlo brzo bio blokiran, a klub onemogućen za dalje funkcionisanje.

Razlog zbog kojeg se do sada nismo obratili medijima, ili smo samo stidljivo provlačili u pojedinim izjavama, jeste taj što smo svjesni opšteg lošeg stanja u društvu i što smo smatrali da ipak ne spadamo u grupu najugroženijih u državi. Međutim i u našoj ekipi postoje igrači koji su egzistencijalno ugroženi, ali je najviše ipak ugrožen Jadran. Ugrožena je budućnost momaka koji su na početku svojih profesionalnih karijera, a ne treba biti posebno pametan pa shvatiti i da je budućnost crnogorskog vaterpola krajnje neizvjesna. Priča Primorca je ispričana više puta, sada je u sličnoj situaciji Jadran. Sve je jasno – vaterpolo u Crnoj Gori je u najtežem mogućem položaju. Dok se ovih dana, poslije uspjeha naše reprezentacije u Ajndhovenu, mogu uveliko čuti priče o „proširenju baze“ našeg najtrofejnijeg sporta na druge gradove: Podgoricu, Nikšić, Bar… , niko kao da neće da vidi da postojeća baza nestaje i ako se brzo ne riješe pomenute stvari jedini put je povratak na amaterizam.

Moramo podvući da vjerujemo da uprava kluba na čelu sa dr. Đurom Marićem radi maksimum napora kako bi obezbijedila sredstva i kako bi klub stao na noge.

Upravo iz razumjevanja prema našoj upravi, odlične atmosfere koja se stvorila oko ove ekipe, tu prvenstveno mislimo na naše navijče kojih je sve više iz utakmice u utakmicu, ali prije svega iz sportskih, to jest, takmičarskih razloga nećemo stupati u bilo kakav vid štrajka. Dakle, bez obzira na sve, rad nećemo obustavljati, već naprotiv pojačati, jer nas već 14. marta čeka novi izazov u četvrtini finala Evro lige. Čeka nas utakmica u kojoj ćemo još jednom pokušati da nadvisimo sebe. Na kraju želimo da zahvalimo svim navijačima, svim ljudima koji se brinu za dobrobit kluba, kao i svima onima koji imaju mogućnosi i volje da pomognu Jadranu u utakmici za opstanak kluba – navodi se u saopštenju koje su potpisali svi vaterpolisti Jadrana.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code