Vaterpolisti spremni za Mađarsku, Gojković objavio spisak

Vaterpolisti spremni za Mađarsku, Gojković objavio spisak

4
Podijeli

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, na čelu sa selektorom Vladimirom Gojkovićem, privodi kraju pripreme u Herceg Novom za nastupajuća takmičenja.

Prvi ispit za “Ajkule” biće završnica Svjetske lige u glavnom gradu Mađarske od 18. do 23. juna, gdje su naši momoci u grupi A sa selekcijama Japana, Australije i Mađarske.

Picerija i restoran

Selektor Gojković zadovoljan je pripremama i formom igrača. Jedini peh, kako je kazao, može biti to što reprezntacija tokom priprema u Herceg Novom nije imala sparing partnera, pa će malo teže “uhvatiti takmičarsku formu”.

– Jedan dio igrača počeo je pripeme već 16. maja, kompletirali smo se 23. Nakon toga priključivali su se igrači koji su ranije završavali obaveze, a imamo i nekoliko njih koji će se priključiti tek sjutra za ovaj turnir. Oni koji su iznijeli najveći dio priprema u najboljoj su formi i sa njima planiramo da igramo i Svjetsku ligu i Mediteranske igre – priča Gojković za Radio Jadran.

Mlađan Janović i Aleksandar Ivović priključiće se reprezentaciji sjutra u Podgorici, gdje će “Ajkule” trenirati u četvrtak i petak.

On je za nastup u Mađarskoj pozvao Dejana Lazovića, Draška Brguljana, Bojana Banićevića, Marka Petkovića, Stefana Vidovića, Đura Radovića, Mlađana Janovića, Bogdana Đurića, Aleksandra Ivovića, Sašu Mišića, Dragana Draškovića, Vladana Spaića i Slavena Kadića.

Ova selekcija može da se nadmeće sa svim protivnicima, zbog čega će u Svjetskoj ligi pokušati da dođu do medalje, smatra Gojković.

– Grupa nam je jaka. Domaćim Mađarska, Australija koja igra taj fizički težak vaterpolo i Japan koji forsira brzu igru. Na otvaranju igramo sa njima, iako smo favoriti biće dosta nezgodan meč, ali šta je tu je, idemo utkamicu po utakmicu – navodi on.

Velika očekivanja ima i Saša Mišić, a kako je kazao, ciljevi su medalja u Mađarskoj i uigravanje na Mediteranskim igrama kao uvertira za Evropsko prvenstvo u Barseloni.

On je mišljenja da je dobro što su Japanci prvi protivnik, jer su brzi pa će naše momke “rasplivati” za ostale protivnike.

– Jako su nezgodi i brzi. Mislim, ako uspjemo od početka nametnuti svoj ritam od početka utakmice, ne bi trebali da imamo većih problema. Protiv Austrlije će biti zahtjevna utakmica. Mađari, domaćini, sigurno imaju najveće ciljeve. Očekujem jako zanimljivu grupu – objašnjava on i dodaje da momci u svaki meč ulaze sa željom da pobjede, ali da neće potcijeniti ni precijeniti ni jednog protivnika.

Meč protiv Japana u Mađarskoj na programu je 18. juna u 16:45 h.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code