Početna Sport Vaterpolo kup Zapadnog Balkana na Škveru: Jadran podrška klubovima regiona

Vaterpolo kup Zapadnog Balkana na Škveru: Jadran podrška klubovima regiona

0

Hercegnovski plivački vaterpolo klub Jadran Carine realizovao je, od 6. do 8. septembra, projekat regionalne saradnje, “Western Balkans Water Polo Cup” za vaterpoliste 2006/2007 godište, zajedno sa VK Vojvodina, PK Skopje i VK Banja Luka koji je podržao Fond za Zapadni Balkan. Održana su predavanja za mlade vaterpolo ekipe, treninzi i utakmice. Dječacima je predavanje o zdravom sportskom načinu života priredio Vladimir Dedović.

Diplome su učesnicima na kraju takmičenja dodijelili Ksenija Vukmirović u ime Fonda za Zapadni Balkan, a u ime Jadrana direktor kluba Miloš Mračević, Vladimir Gojković i trener Petar Radanović.

Jadranovom realizacijom projekta ostvaren je glavni cilj – povezivanje mladih vaterpolo klubova radi sticanja iskustva i znanja, koji će mladim igračima neprocjenjivo značiti i promocija vaterpola među najmlađima. Takođe, uspostavljanje i razvoj regionalne saradnje koja je, prije svega, usmjerena na one najmlađe koji su nosioci budućnosti.

Tok takmičenja kupa

Prvog dana takmičenja PK Skopje je poraženo od VK Vojvodine 3:14 ( 0:3; 0:5; 1:4; 2:2). Od starta utakmice Vojvođani su pokazali dominaciju u bazenu, ali su i mladi Makedonci imali par dobrih akcija. Nakon poluvremena Skoplje je uspjelo da umanji poraz.

Iako je Skoplje bilo slabije u ovoj utakmici, nema sumnje da su mlade vaterpolo nade iskoristile susret za sticanje novih vaterpolo vještina i upoznavanja još jednog stila igre.

Druga utamica prvog dana takmičenja odigrana je između PVK Jadran Carine i VK Banja Luka, a slavili su Novljani 25:3 (9:1; 2:0; 10:1; 4:1). Mladi izabranici trenera Dušana Ivanovskog već nakon prve četvrtine ostvarili su veliku gol razliku, a tempo igre i dominaciju nastavili su do kraja utakmice. Igrači Banja Luke u ovome duelu susreli su se sa jakim rivalom od koga su mogli naučiti mnogo, bez obzira na rezultat.

Prvu utakmicu drugog dana takmičenja odigrali su VK Banja Luka i PK Skopje koje je slavilo rezultatom 2:4 (0:1; 1:3; 1:0; 0:0). Mladi vaterpolisti prikazali su zanimljivu i tvrdu igru u bazenu.

U drugoj utakmici PVK Jadran Carine bio je bolji od VK Vojvodina 14:4 (2:2; 5:1; 4:0; 3:1). Tokom prvog poluvremena Novljani su stvorili prednost i posebno i trećem periodu igre ovjerili pobjedu.

Trećeg dana takmičenja VK Banja Luka izgibila je od VK Vojvodine 2:16 (0:2; 1:4; 0:5; 1:5), a potom je i PVK Jadran Carine bio bolji od PK Skopje 17:1 ( 6:0; 5:0; 3:1; 3:0).

Podsjećamo, direktor Plivačkog vaterpolo kluba Jadran Carine, Miloš Mračević i direktor Fonda za Zapadni Balkan, Gjergj Murra, potpisali su 23. maja, u Tirani, ugovor o donaciji Fonda. Time je podržana ideja Jadrana za povezivanje četiri kluba iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Potpisivanjem ugovora Jadran je postao jedan od ambasadora misije Fonda za Zapadni Balkan, namjenjen uspostavljanju i razvoju regionalne saradnje među ljudima i institucijama. Uz sportske uspjehe, doprinosi i društvenom razvoju lokalne zajednice.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code