Početna Sport Vaterpolo veterani Bijele od ovog ljeta treniraju i igraju utakmice puni mladalačkog...

Vaterpolo veterani Bijele od ovog ljeta treniraju i igraju utakmice puni mladalačkog elana

2

Od 1. jula na inicijativu bivšeg poznatog i uspješnog bijeljanskog vaterpoliste Mila Želalića, bivši vaterpolisti i članovi Vaterpolo kluba Bijela oformili su ekipu Vaterpolo Vetarana. Već na prvom treningu, poslije 6 dana ekipa je brojala 12 članova. Otada se stalno uvećava, pa danas broji 20-tak članova. Trener, organizator i čovjek koji gotovo o svemu nesebično brine je Milo Želalić.

Ekipa je od osnivanja redovno trenirala na svom plivalištu u Bijeloj, dva do tri puta sedmično. Odigrano je i dosta pripremnih utakmica sa prijateljima iz VK Kumbor, Vaterpolo Vetarana Jadran i nekoliko stranih ekipa koje su bile ljetos na pripremama na hercegnovskoj rivijeri.

Kruna dosadašnjeg rada Vaterpolo Veterana Bijela je učešće na međunarodnom vaterpolo turniru u Vrnjačkoj Banji 30. i 31. avgusta. Na turniru je učestvovalo 9 ekipa svrstanih u dvije grupe:

I grupa: Incel Banja Luka, Rekreativo Beograd, Goč Vrnjačka Banja, Borac Čačak, Šabac.

II grupa:Beograd, Vučko Sarajevo, Partizan Beograd i Bijela.

Veterani Bijele, 13 igrača, predvođena trenerom Milom Želalićem, prvog dana odigrali su dvije utakmice. Prva protiv Beograda (rezultat 5:4 za Beograd) i druga protiv Vučka (rezultat 5:4 za Vučka).

Drugog dana turnira odigrana je preostala utakmica u grupi sa Partizanom (rezultat 5:3 za Partizan). Potom je odigrana utakmica za plasman i Bijeljani su pobijedili Incel iz Banja Luke rezultatom 8:1.

Kuriozitet je da je u posljednjoj utakmici jedan pogodak postigao najstariji član ekipe Nenad Krivokapić Baćun (65 godina). Utisak je da se mogao ostvariti znatno bolji plasman, ali slatka voda, nedovoljna pripremljenost i neiskustvo u ovakvoj vrsti takmičenja su učinili svoje. Potencijal ekipe je veliki i nadaju se sportskim uspjesima u narednom periodu.

Među igrčima je stvorena sjajna atmosvera, druženje je bilo fenomenalno i kako navode, dostojanstveno su predstavili svoj grad i državu, uz dobre domaćine.

Vaterpolo Veterane Bijela čine: Petar Popović, golman i kapiten ekipe, Branko Vuković, Đuro Balić, Predrag Zloković, Dražen Riha, Damir Krivokapić, Vladimir Janda, Dražen Bosnić, Marko Antičević, Nikola Vučetić, Marko Nikolić, Nenad Krivokapić – Baćun, Siniša Dragutinović, Nikola Begović, Uroš Zloković, Stojan Simov, Mišević Ivica, Nikola Samardžić. Milan Živković, Stanko Zloković, Veselin Ilić. Trener: Milo Želalić

Prvih trinaest igrača sa spiska je učestvovalo na turniru u Vrnjačkoj Banji.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code