Vatra se širi ka Žanjicu i Mirištu

Vatra se širi ka Žanjicu i Mirištu

5178
4
Podijeli

Vatrogasci iz sve tri bokeljske opštine, Budve i DVD Krtoli i Perast, bez prekida već drugi dan pokušavaju da lokalizuju nekoliko požara na Luštici. Najugroženije je trenutno selo Begovići gdje se vatra počela primicati kućama, a vatrena stihija, nošena zapadnim vjetrom, kreće se ka Žanjicu i Mirišta, kazao nam je potpredsjednik Opštine Hreceg Novi, Miloš Konjević. On očekuje da će kroz sat – dva situacija biti gora.

“Kroz sat biće kritično ovdje za dva tri sela – Žanjice, Mirište, kao i za Begoviće, situacija je zaista haotična. Avioni Direktorata za vanredne situacije su već poletjeli, kritične su kuće u Đuraškovićima gdje gase trenutno, tako da ih očekujemo ubrzo i na drugom dijelu Luštice”, kazao nam je kratko Konjević.

On nije mogao da kaže kolika je površina zemljišta na Luštici obuhvaćena požarom, kao ni kolika će šteta biti. Za sada nema ljudskih žrtava, a sve kuće za sada su sačuvane, jedino je na kampu u Ponti Vesla izgorio jedan pomoćni objekat. Prema njegovim riječima, na Lušticu su pristigli i avioni Direktorata za vanredne situacije, a u pomoć pristižu i građani dobrovoljci iz svih opština.

Predsjednici opština Herceg Novi, Kotor i Tivta, Stevan Katić, Vladimir Jokić i Snežana Matijević su premijeru, Dušku Markoviću i MUP Crne Gore uputili zahtjev za hitan angažman avijacije u gašenju požara na Luštici.
U zahtjevu su istakli da je situacija na Luštici i u Bigovi alarmantna i da borba sa požarom i dalje traje.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code