Vatra se širi ka Žanjicu i Mirištu

Vatra se širi ka Žanjicu i Mirištu

4
Podijeli

Vatrogasci iz sve tri bokeljske opštine, Budve i DVD Krtoli i Perast, bez prekida već drugi dan pokušavaju da lokalizuju nekoliko požara na Luštici. Najugroženije je trenutno selo Begovići gdje se vatra počela primicati kućama, a vatrena stihija, nošena zapadnim vjetrom, kreće se ka Žanjicu i Mirišta, kazao nam je potpredsjednik Opštine Hreceg Novi, Miloš Konjević. On očekuje da će kroz sat – dva situacija biti gora.

“Kroz sat biće kritično ovdje za dva tri sela – Žanjice, Mirište, kao i za Begoviće, situacija je zaista haotična. Avioni Direktorata za vanredne situacije su već poletjeli, kritične su kuće u Đuraškovićima gdje gase trenutno, tako da ih očekujemo ubrzo i na drugom dijelu Luštice”, kazao nam je kratko Konjević.

Picerija i restoran

On nije mogao da kaže kolika je površina zemljišta na Luštici obuhvaćena požarom, kao ni kolika će šteta biti. Za sada nema ljudskih žrtava, a sve kuće za sada su sačuvane, jedino je na kampu u Ponti Vesla izgorio jedan pomoćni objekat. Prema njegovim riječima, na Lušticu su pristigli i avioni Direktorata za vanredne situacije, a u pomoć pristižu i građani dobrovoljci iz svih opština.

Predsjednici opština Herceg Novi, Kotor i Tivta, Stevan Katić, Vladimir Jokić i Snežana Matijević su premijeru, Dušku Markoviću i MUP Crne Gore uputili zahtjev za hitan angažman avijacije u gašenju požara na Luštici.
U zahtjevu su istakli da je situacija na Luštici i u Bigovi alarmantna i da borba sa požarom i dalje traje.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code