Početna Društvo VATROGASCI I OSNOVCI VJEŽBALI EVAKUACJU U SLUČAJU POŽARA

VATROGASCI I OSNOVCI VJEŽBALI EVAKUACJU U SLUČAJU POŽARA

0

vjezba pozar1Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Krtola danas je obavilo prvu zajedničku akciju sa učenicima Osnovne škole “Branko Brinić” iz Radovića.
Priprema i uvježbavanje učenika za evakuaciju u slučaju izbijanja požara u objektu škole suština je edukativno-pokazne vježbe, koja je obavljena po dobro planiranom scenariju. U akciji je učestvovalo 40 pripadnika vatrogasnog društva i 160 učenika škole. vjezba pozar2– Osnovnu školu “Branko Brinić” u Radovićima pohađaju učenici iz Krtola kao i većeg dijela Luštice, na kojem “djeluju” i pripadnici našeg dobrovoljnog vatrogasnog društva. To je ujendo i jedan od osjetljivijih objekata, pa otuda i razlog više za vježbu – kazao je za naš radio komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Zoran Barbić.
Uvježbavanje je predviđeno i planom zaštite, spašavanja i evakuacije i ne samo u slučaju požara već i u slučaju zemljotresa i sličnih nepogoda, da bi se tačno znalo ko šta treba da radi u datom trenutku, objašnjava Barbić.
vjezba pozar3Vježba se sastojala iz dva dijela – teorijskog i praktičnog. Najprije su održana predavanja za učenike od prvog do petog, a zatim za učenike od petog do devetog razreda, prilagođena uzrastu. Praktični dio sastojao se u evakuaciji jednog učenika koji je ostao u prostorijama škole nakon izbijanja požara.
Barbić je najavio još sličnih akcija, ali sa drugom tematikom – simuliranje sudara, ili izlivanja nafte na putu.
Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Krtola “pokriva” veliki dio poluostrva Luštica i kako Barbić dodaje, sa oko 40 članova i 5 protivpožarnih cistjerni uspješno obezbjeđuje ovaj prostor.vjezba pozar 4vjezba pozar 5vjezba pozar6vjezba pozar 7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code