Početna Društvo Vatrogasci i planinari dobijaju novu opremu

Vatrogasci i planinari dobijaju novu opremu

5

vatrogasci 4Opština Herceg Novi objavila je tendersku dokumentaciju za postupak javne nabavke šopingom za vatrogasna crijeva i opremu za gašenje požara, kao i opremu za planinare.
Krajem februara, potpisan je ugovor sa 6 članova Planinarskog kluba Subra iz Herceg Novog, na neodređeno vrijeme, koji će na volonterskoj osnovi pomagati u radu Službe zaštite i spašavanja. Samim tim ukazala se potreba i za nabavkom opreme koju će koristiti, potvrdio nam je komandir Vatrogasne jedinice, Vidak Vuković.
“Tražimo opremu za planinare u vrijednosti od 10 hiljada eura i opremu za Vatrogasnu jedinicu, materijal za servis, vatrogasna crijeva i protivpožarne aparate”, pojasnio je Vuković.
Služba zaštite i spašavanja trenutno je solidno opremljena za sve eventualne nepogode, ocijenio je Vuković, dodajući da je posljednja “velika” nabavka opreme za Vatrogasnu jedinicu obavljena 2009. kada su im obezbijeđena dva velika Mercedesova kamiona, ugovorom koji je Opština potpisala sa Vladom Crne Gore, odnosno Sektorom za vanredne situacije. Prije toga, Opština Herceg Novi kupila je još jedan manji kamion:
“Služba zaštite i spašavanja trenutno raspolaže sa 5 kamiona. Jedan je u procesu rashodovanja zbog neisplativosti održavanja, a tu je i jedno malo motorno vozilo koje koristimo u uskim ulicama. Kad je riječ o ostaloj opremi, imamo je za sada dovoljno – dodao je Vuković.
Tokom protekle godine, Služba je opremljena TETRA sistemom veze, uz redovne nabavke uniformi i potrošnog materijala.
Ponude se mogu predavati radnim danima od 8-14 h, zaključno sa 22. martom do 9 h. Javno otvaranje ponuda kome mogu prisustvovati ovlašćeni predstavnici ponuđača sa priloženim punomoćjem, održaće se 22. marta u 9.30 h, u prostorijama Opštine Herceg Novi
Odluka o izboru najpovoljnije ponude biće donijeta u roku od 30 dana od javnog otvaranja ponuda.

5 Komentari

  1. Perso@
    Nije u pitanju uci u rizik vec sposobnost da se rizik smanji na minimum.
    Volja ljudi je neupitna, ali sposobnost i obučenost moraju da se stave kao parametri kada se biraju isti … Zašto se ne napišu imena tih planinara i kriterijum po kome su izabrani.
    Nadam se da se slazete samnom???!!!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code