VATROGASCI SPREMNI ZA SEZONU POŽARA

VATROGASCI SPREMNI ZA SEZONU POŽARA

184
0
Podijeli

vatrogasci kamionSa visokim temperaturama stiže turistička, ali i sezona požara. Tropske vrućine uz nemarnost pojedinaca najčešći uzrok izbijanja vatre, pa je u svim primorksim opštinama na snazi zabarana o paljenju vatre na otvorenom od 1. juna do 1. oktobra. Iz novske Službe zaštite upozorovaju građane da vode računa o svemu što bi moglo uzrokovati požare.
Rukovodilac službe Branko Mitrović kaže da je Vatrogasna jedinica spremna za sve ono što donosi ljeto, jer su njihovi ljudi osposobljeni, opremljeni i za vrlo kratko vrijeme u stanju su da intervenišu. – Raspoložemo sa 32 vatrogasca, a za potrebe u narednim mjesecima zasposlili smo još 4 i to će biti dovoljno da se u slučaju bilo kakvih intervencija pokrije novska opština – ističe Mitrović, mada, kako je rekao, veći broj uposlenih ne bi bio na odmet.
Svim vatrogascima je zabranjeno napuštanje teritorije opštine Herceg Novi, kao i uzimanje odmora od 1. jula do 31. septembra, tako da Vatrogasna jedinica u svakom momentu ima spremne dvije ekipe uz drugu smjenu koja je u viskom stepenu pripravnosti.
– U slučaju bilo kakve veće intervencije imamo 7 vozila i cistjerni, a od prošle godine nabavili smo i manje vozilo “Lada Niva”, za lakše i brže manevrisanje po uskim ulicama – objašnjava Mitrović.
Takođe ni ove godine nije izostalo angažovanje čuvara u Savinskoj šumi, kao i u kompleksu Borići gdje se proteklih godina dešavalo da bude i podmetnutih požara.
– Svi hidrofori su provjereni, a i oprema vatrogasaca će biti dopunjena onim što im nedostaje, kao i oprema za 4 nova uposlena tokom sezone.
Mitrović još jednom poziva građane da vode računa, da poštuju odluku o zabrani loženja na otvorenom, da se okanu loše navike zbacivanja cigarete kroz prozor automobila.
– Preventiva je najvažnija i zato stalno skrećemo pažnju da svi povedemo više računa, kako bi ljeto proteklo samo u zabavi i odmoru, kao što je to bilo i prošle godine, kada u našoj opštini na svu sreću nije bilo većih požara – ocjenjuje Mitrović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code