Početna Promo Važno “MOŽE” za naučni tim svjetskog giganta

Važno “MOŽE” za naučni tim svjetskog giganta

0

Posljednja odluka Američke agencije za hranu i ljekove (FDA) koja dozvoljava da se, na osnovu naučnih dokaza, opreznim i zaštićenim Amerikancima može reći da je IQOS uređaj koji omogućava smanjenu izloženost štetnim materijama u odnosu na cigarete prilikom korišćenja, predstavlja istorijsku prekretnicu za najvećeg duvanskog proizvođača Filip Moris i budućnost u kojoj, kako najavljuju, više neće biti cigareta.

Nakon gotovo četiri godine i naučno potkrepljene dokumentacije na više od milion strana, kompaniji Filip Moris (Philip Morris International) nedavno je od FDA stigao “jedan papir” koji saopštava da se IQOS, uređaj koji zagrijava a ne sagorijeva duvan, može svrstati u kategoriju proizvoda “modifikovanog rizika” (MRTP).

Dodatno, rečeno je da je informisanje potrošača o smanjenoj izloženosti štetnim materijama prilikom korišćenja ovog uređaja u skladu sa promocijom javnog zdravlja.

Tako je ovaj proizvod zapravo dobio najvažnije “zeleno svijetlo” za američko tržište kao bolja alternativa za tradicionalne cigarete.
A po čemu se ova alternativa fundamentalno razlikuje od tradicionalnih cigareta? FDA je i to precizirala kroz svoju odluku.
Prije svega, kako su naveli, IQOS zagrijava, a ne sagorijeva duvan. Zapravo, sagorijevanjem duvana, koje se odvija na temperaturama višim od 600 stepeni Celzijusa, oslobađa se “visok nivo štetnih hemikalija”, dok sistem zagrijavanja duvana (THS) grije duvan na 350 stepeni Celzijusa.

FDA je u svojoj odluci navela da se korišćenjem ovog uređaja značajno smanjuje proizvodnja štetnih i potencijalno štenih materija.

I možda i najznačajnije za sve odrasle pušače, naučna istraživanja potvrđuju da potpuni prelazak sa klasičnih cigareta na IQOS umanjuje izoženost organizma štetnim i potencijalno štetnim materijama.

Veliki korak do visoko postavljenih ambicija kompanije Filip Moris, a to je da do 2025. 40 miliona odraslih pušača ostavi u potpunosti cigarete i pređe na IQOS. Do marta ove godine, više od 10,6 miliona odraslih pušača u svijetu već je napravilo ovakav, bolji izbor.

PROMO