Početna Oko nas Kotor Veče Bokeljske mornarice

Veče Bokeljske mornarice

0

Tradicionalno veče Bokeljske mornarice Kotor biće održano u petak, 3. maja od 20 sati, u Poslovnom centru “Vukšić” u Radanovićima.

U programu učestvuju “Poly & Lungo mare”, vokalni sastav “Toć” i plesna grupa Bokeljske mornarice Kotor, a biće priređena i tradicionalna lutrija i rulet ples.

Picerija i restoran

Cijena ulaznice sa večerom je 10 eura, a mogu se kupiti u Domu Bokeljske mornarice Kotor na Pjaci od kina, svakog dana od 18 do 20 sati.

Matica organizacije Bokeljske mornarice smještena je u Kotoru, a u njenom sastavu djeluju dvije podružnice Tivat i Herceg Novi.

Bokeljska mornarica Kotor je memorijalna organizacija u kojoj se kontinuirano čuva tradicija staleške bratovštine bokeljskih pomoraca, nastale prema tradiciji u Kotoru početkom IX vijeka.

Najstarija je bratovština pomoraca na Jadranu i jedna od najstarijih na svijetu.

Prema tradiciji i istorijskim indicijama osnovana je 809. godine, kada su kotorski pomorci preuzeli relikvije hrišćanskog sveca mučenika Tripuna i kasnije ga proglasili zaštitnikom grada.

U proteklih dvanaest vjekova Bokeljska mornarica je prošla kroz mnoge transformacije – od humanitarne, preko vojne, pa sve do memorijalne organizacije, kakva je danas. Za sve to vrijeme ona se u svim svojim aktivnostima rukovodila drevnim geslom: FIDES et HONOR – VJERA i ČAST.

Kao takva, Bokeljska mornarica je otvorena za sve koji poštuju ovo geslo i voljni su da doprinesu očuvanju tradicionalnih vrijednosti koje ona gaji.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code