Veče novskih maturanata

Veče novskih maturanata

2
Podijeli

Glavni gradski Trg Nikole Đurkovića, kao i Trg Belavista, biće večeras mjesta na kojima će se smjenjivati elegantne toalete i odijela. Maturanti  SMŠ Ivan Goran Kovačić tradicionalno će defilovati njima sve do Gradske kafane. Odatle  će krenuti ka Hotelu Plaža, gdje će biti upriličeno matursko veče.

  Ruku pod ruku, ispod gradske tore, krenuće 79 učenika gimnazije, 125 učenika stručnih škola IV stepena i 35 učenika III stepena obrazovanja, kazao nam je direktor ove obrazovne ustanove, Momir Dragićević.

Picerija i restoran

Okupljanje na Trgu Belavista počeće oko 19 h, a „kapija“ ispod starog sata biće otvorena u 20 h, za kada je predviđen početak defilea.

Maturante će u hotelu Plaža zabavljati Castel Nuovo bend, a kako saznajemo, za pripremu svečane večere zadužena je  Gradska kafana.

Inače, učenici 1.juna nastavljaju polaganje maturskih ispita, jer su već 21. aprila polagali crnogorski-srpski-bosanski-hrvatski jezik i književnost, a 1. juna polažu eksterno prvi strani jezik. Oni koji su izabrali matematiku 2.juna  polažu eksterno taj predmet.

„Od 3. do 15. juna organizuju se ostali ispiti u školi,  za gimnaziju dva izborna predmeta, za stručne škole stručno-teorijski predmet, praktični rad, odbrana rada ili samo rad po zadatku“, kazao je  Dragićević.

Sve rezultate ispita učenici će dobiti do 23. juna, za kada je zakazana i dodjela diploma.  Za učenike koji predfakultetske obaveze imaju prije zakazanog roka podjele diploma, pripremljena je izjava po kojoj oni prihvataju preliminarni rezultat koji dobiju na eksternoj provjeri znanja, bez ulaganja žalbe, a koji je saopštio Ispitini centar. Na osnovu te potpisane izjave oni mogu podići diplomu.

Popravni ispiti traju do 30. maja, kada će i za učenike koji vanredno završavaju školovanje, biti organizovani razredni ispiti. Prijave za polaganje maturskih ispita obavljaće se 30. maja u terminu od 8 do 12 časova.

Za učenike završnih razreda osnovnih škola, koji školovanje žele nastaviti u SMŠ “Ivan Goran Kovačić”, prijave za upis podnose se u školi od 12. do 16. juna, dok je zvanično saopštavanje rezultata zakazano za 23. jun.

2 Komentari

  1. Ne mogu da vjerujem kako se neko usudjuje da komentarise ovako… ‘dobrih komada’, stvarno sramotno da ispod ovakvog teksta, stoji takav komentar

Ostavite komentar

*

code