„Veče šampiona“ u ponedjeljak u Dvorani Park

„Veče šampiona“ u ponedjeljak u Dvorani Park

1
Podijeli

Svečana dodjela sportskih priznanja Opštine Herceg Novi za ostvarene rezultate u minuloj godini biće upriličena 18. februara 2019. godine (ponedeljak). Svečanost pod nazivom “Veče šampiona” biće održana od 18 sati u Dvorani Park, saopšteno je iz Press službe Opštine Herceg Novi.

Podsjećamo, Đuro Radović, vaterpolista Jadrana Carine i reprezentativac Crne Gore, proglašen je za najboljeg sportistu Herceg Novog u 2018. godini.

Picerija i restoran

Najuspješniji sportski kolektiv grada je PVК Jadran Carine, a njegov šef stručnog štaba i selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković je najuspješniji trener.

Najbolji hercegnovski sportista, koji brani boje kluba koji nije iz Herceg Novog, a koji je uspješan ambasador svog je reprezetivac Crne Gore i kapiten Pro Reka Aleksandar Ivović, koji je najbolji vaterpolista planete.

Sportski radnik godine je Saša Кulinović, član Alpinističog kluba  Niskogorci.

Priznanje za ukupni doprinos razvoju sporta, ili kako se popularno kaže nagrada za životno dijelo, pripala je Marinku Кovačeviću, bivšem košarkašu Primorja, Rabotničkog i Budućnosti, a  kasnije uspješnom treneru brojnih košarkaša iz Herceg Novog koji su igrali i igraju širom Evrope.

Za doprinos u razvoju sporta priznanja su dobili i nekadašnji teniser Rade Popović i posthumno Drago Terzić, radnik u sportskom ribolovu, streljaštvu i biatlonu koji je bio i sudija u biatlonu na XXIV Zimskim olimpijskim igrama 1984. godine u Sarajevu.

U kategoriji najboljih sportista, shodno rezultatu iz prošle godine, priznanja će primiti i Dilan Prašević (boks), Vladan Spaić i Marko Petković (vaterpolo), Đuro Milanović (bućanje), Nikola Perišić (streljaštvo), Anđela Antunović (plivanje), Milivoj Dukić (jedrenje), Jelena Tomašević  (triatlon), David Bjelica (fudbal), Miloš Bubanja (šah), Aleksandar Milosavljević (ribanje), Jovana Savković (košarka) i Marko Danilović (automobilizam).

U kategoriji sportskih nada nagrađena je grupa najtalentovanijih i oni za koje se očekuje da su budućnost novskog sporta.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code