Početna Društvo Večeras autorsko veče Milana Miša Brajevića na Škveru

Večeras autorsko veče Milana Miša Brajevića na Škveru

1

U susret najvećem prazniku Herceg Novog, 28. Oktobru Danu oslobođenja, PVK Jadran i Radio Jadran organizuju večeras, u trofejnoj sali kluba na Škveru, u 18 h, autorsko veče Milana Miša Brajevića. On je počasni član Jadrana, istaknuti društveni i sportski radnik, publicista i istraživač nematerijalne kulturne baštine. Nosilac je Ordena rada sa zlatnim vijencem i Ordena zasluga za narod sa srebrnim zracima, te dobitnik Oktobarske nagrade Herceg Novog.

Njegov opus od 13 knjiga rezultat je proučavanja i bilježenja lingivističke i običajne specifičnosti Herceg Novog i drugih gradova Crne Gore, kroz hiljade riječi, toponima, pošalica, mudrosti, škerci, koje su vremenom skoro zaboravljene.

O toj dragocjenoj zaostavštini za budućnost Milana Miša Brajevića govoriće dramski pisac i scenarista Stevan Koprivica, ambasadorka u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore, Dragica Ponorac i restaurator i konzervator Goran Skrobanović.

1 komentar

  1. Super sto ce ga veceras podrzati gospodin Koprivica(a mozda i nije?).Ipak ga je on i predlozio za Oktobarsku nagradu.Bravo za gospodina Koprivicu uvijek se covjek moze pouzdati u njega.

    4
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code