Početna Kultura Večeras crnogorska premijera mjuzikla “Sirota Liza”

Večeras crnogorska premijera mjuzikla “Sirota Liza”

0

Djelo reditelja i dramaturga Marka Rozovskog, mjuzikl “Sirota Liza”, u produkciji Državnog teatra mladih “A. A. Brianitsev” iz Sankt Peterburga, crnogorsku premijeru imaće večeras u Herceg Novom, na sceni Dvorane Park, u 20:30h.

Teatar mladih “A.A. Brianistev” uskoro će proslaviti stogodišnjicu rada, a kako kaže direktorica Svetlana Lovrecova, došli su u Herceg Novi da provjere hoće li se našoj publici dopasti njihovo izvođenje čuvenog djela Nikolaja Mihajloviča Karamzina.

– Zadovoljstvo mi je što sam drugi put u Herceg Novom i ovoj predivnoj državi. Predstava koju večeras izvodimo obogaćena je muzičkim elemantima, tako da je zapravo mjuzikl. Želim svima da se zahvalim i da vas pozovem na predstavu, rekla je Lovrecova na pressu.

Ulogu sirote Lize igra mlada Ana Magucko, koja je nedavno počela da nastupa za teatar mladih, a uz nju će igrati još jedan mladi glumac Konstantin Fedin. Poznati ruski glumac Aleksej Tiskov, pored uloge u mjuziklu je i pomoćni režiser.

– Imam ulogu naratora, ali taj narator i kreira priču. S obzirom da je tekst napisao Karamzin u 18. vijeku jako ga je teško razumijeti, čak i Rusu. Bilo je potrebno taj tekst prilagoditi da bude savremen, ali i da sačuva poetsku stranu. Mislim da nam je to pošlo za rukom, jer smo u predstavi govorili o ličnim problemima i nekim svojim brigama, rekao je Tiskov.

Pripovjetke Nikolaja Karamzina bile su lektira u našim srednjim školama, a tema koju obrađuje ovaj mjuzikl je univerzalna te će sigurno biti interesantna našoj publici, ističe direktorica JUK Herceg Fest Gordana Porobić Krcunović.

– Imam obavezu da napomenem da je u novembru prošle godine dobra saradnja Sank Peterburga i Herceg Novog ozvaničena potpisivanjem protokola o saradnji turističkih organizacija Herceg Novog i Sankt Peterburga. Naravno mi planiramo da i ubuduće razvijamo dobru saradnju na polju kulture i turizma, rekla je Porobić Krcunović.

Večeras će u foajeu Dvorane Park posjetioci biti u prilici da vide i izložbu fotografija Sankt Peterburga pod nazivom “Začarani svijetovi”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code