Početna Kultura Večeras koncert kamernog orkestra u kući Andrića

Večeras koncert kamernog orkestra u kući Andrića

0

Regionalni kamerni orkestar ArtLink Kamerata Balkanika nastupiće večeras u kući Iva Andrića, a početak koncerta zakazan je za 19 časova.

Foto: ArtLink

Kamerata Balkanika je regionalni umetnički projekat – orkestar sastavljen od talentovanih mladih muzičara koji predstavljaju Balkan u svom najboljem kreativnom kapacitetu.

„Misija ovog kamernog ansambla, koji je dio udruženja umjetnika ArtLink, je da na novi način predstavi najbolje mlade umjetnike iz regiona, kao i sam region zapadnog Balkana, kroz prizmu uspješnih mladih ljudi koji svojim primjerom i posvećenošću pokazuju dobre rezultate zajedničke saradnje i kreativnosti“, saopšteno je na sajtu Opštine Herceg Novi.

Koncert u Herceg Novom dio je trodnevne turneje kamernog ansambla koji, osim u Novom, nastupa u Tirani i Beogradu.

Kamerata Balkanika je dobila podršku Fonda za Zapadni Balkan i planira svoje aktivnosti i u saradnji sa nekoliko festivala u regionu i Evropi.

Sponzor koncerta u kući Andrića je Opština, koja pretenduje da postane dio evropske inicijative Gradovi festivali i prepoznaje značaj podrške projektu saradnje mladih umjetnika u regionu. Sponzori su i Fond za zapadni Balkan i Savjet za regionalnu saradnju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code