Početna Oko nas Kotor Večeras KotorArt Trio u Crkvi sv. Duha, sjutra na Pjaci od džeza –...

Večeras KotorArt Trio u Crkvi sv. Duha, sjutra na Pjaci od džeza – MP Trio

0

Na KotorArt Don Brankovim danima muzike večeras u 21 čas i 30 minuta, nastupa KotorArt Trio. Cjelovečernji nastup zakazan je u crkvi Sv. Duha, a na repertoaru će se naći kamerna djela pisana za trio ili duo kompozitora Betovena, Boce, Šnitkea i Bramsa.

Trio čine direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanista, prof. Ratimir Martinović, vođa violončela Crnogorskog Simfonijskog Orkestra, violončelista Dmitrii Prokofiev, kao i prvi klarinetista istog orkestra, Petar Garić. Ovo je prvi put da klarinetista i profesor na Muzičkoj Akademiji na Cetinju, Petar Garić nastupa u okviru KotorArt trija.

Nedjelja je, po ustaljenom rasporedu, rezervisana za džez zvuke, ove godine na Pjaci od Kina, sa početkom u 22 časa. Ove nedjelje nastupa MP Trio. Crnogorski džez sastav, okupljen oko istaknutog gitariste Miladina Peruničića, čine još i Davor Novak (bas gitara) i Ivan Ivanović (bubnjevi). Trio je sa uspjehom nastupao i prethodnih godina u okviru Pjace od džeza.   

KotorArt Don Brankovi dani muzike zahvaljujući naporima umjetnika, organizacionog tima kao i prijatelja, partnera i pokrovitelja Festivala, uz najstrožije poštovanje svih mjera NKT-a kao i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, uspjevaju da održe kulturne događaje u Kotoru i time potvrde društvenu odgovornost kakva se očekuje od festivala državnog značaja.

Za oba koncerta ulaz je slobodan a biće obezbjeđen uživo prenos preko društvene mreže Facebook, kao i YouTube kanala Festivala dok će za koncert KotorArt Tria, koji će se održati u Crkvi sv. Duha biti obezbjeđen i uživo prenos na Pjaci od Kina u restoranu Ombra.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code