Početna Kultura Večeras na bazenu Jadran otvaranje 13. Međunarodnog dječijeg karnevala

Večeras na bazenu Jadran otvaranje 13. Međunarodnog dječijeg karnevala

0

Teku pripreme za večerašnju svečanu ceremoniju otvaranja 13. Međunarodnog dječijeg karnevala, na bazenu Jadran, u 20 h. Centralna bina postavljena je na južnoj strani bazena, gdje će se odvijati glavni program.

Kako je planirano, karnevalska povorka krenuće sa mula, predvođena malim kapom karnevala, Pavlom Radunovićem, bijelim pticama i princezama, malim mažoretkama i bubnjarima iz vrtića i rajskim pticama KSC Diano. Oni će uz Animatore Montenegro i zvuk fanfara biti zaduženi za štimung na bazenu.

Na čelu karnevalske povorke, osim malog kapa, biće prošlogodišnja princeza festivala Lenka Golović koja će krunu predati ovogodišnjoj Hristini Zejak.

Repliku velikog „ključa grada“ malom kapu karnevala trebalo bi da uruči predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Program će biti nastavljen nastupom djece Doma Mladost, dječijeg hora Cvrkutići koji nastupaju prvi put na karnevalu, zatim Sare Tešić i Muzičkog društva Isidor Bajić iz Doboja, te Gazeli iz Radoviša,kao i sportsko plesni klub Belissima iz Tivta.

Festival je „nezvanično“ počeo juče, podizanjem zastave karnevala na Sat kuli. Biće nastavljen sjutra, velikom karnevalskom povorkom od 18 h, ustaljenom trasom pored Gradske kafane do zgrade Opštine, gdje će biti glavni program

Na karnevalu učestvuje 40 grupa sa preko 1000 maškaranih učesnika iz svih bivših ex Yu republika. Za sve učesnike u nedjelju će biti organizovan izlet Bokom.

Karneval organizuje NVO Omladinski centar, generalni sponzor je TO Herceg Novi, pokrovitelj Opština Herceg Novi, zlatni sponzor marketinška agencija Sfera art, kao i brojni prijatelji karnevala.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code