Početna Kultura Večeras na Filmskom festivalu “Posledice”, “Šavovi”…

Večeras na Filmskom festivalu “Posledice”, “Šavovi”…

2

Petog dana 33. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festival u ponedjeljak, 5. avgusta u Dvorani Park biće crnogorska premijera filma POSLEDICE Darka Štantea. Film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Torontu, a na FFHN-MFF ima crnogorsku premijeru. Film se nalazi u takmičarskoj selekciji.

U 21 sat na Kanli kuli biće prikazan filma ŠAVOVI reditelja Miroslava Terzića, koji je u Berlinu imao svjetsku premijeru i dobio nagradu Europa Cinemas Label kao najbolji evropski film u programu Panorama. U 22.45, takođe na Kanli kuli, biće prikazan film PRELIJEPA RAVNODUŠNOSTu režiji Kivanca Sezara, koji je imao svjetsku premijeru na nedavno završenom festivalu u Karlovim Varima, a kod nas će imati regionalnu premijeru.

Na Tvrđavi Forte Mare u 21 sat, u okviru selekcije Kino Evropa, biće održana projekcija filma BOL I SLAVA Pedra Almodovara, premijerno prikazan na Kanskom festivalu, na kojem je protagonista filma Antonio Banderas proglašen najboljem glumcem. Nakon toga u 23.00 biće prikazan film SINONIMI Nadava Lapida, koji je osvojio Zlatnog medvjeda na festivalu u Berlinu.

U Amfiteatru Dvorane park, u okviru takmičarske selekcije studentskih filmova, od 21 sat biće prikazani filmovi BIBEK Bojana Radanovića, MAJKINO ZLATO Irfana Avdića, BUDUĆNOST JE NAŠA Andreja Georgieva i film STRANO TELO Dušana Zorića.

U Dvorani park u 11 sati biće repriza filma BOG POSTOJI, IME MU JE PETRUNIJA u režiji Teone Mitevske, u 13 sati repriza filma TO JE LJUBAV Claire Burger.

U Dvorani park, u ponoć, biće prikazan film DJECA MRTVIH Kelly Copper.

U Institutu “Dr Simo Milošević” u 12.30 biće održan pateći program 33. FFHN – MFF – 70 GODINA OD OSNIVANJA “LOVĆEN FILMA“. Ućestvuju reditelj Andro Martinović, reditelj Branko Baletić i producent Zoran Živković. Od 10 sati biće održan MINI PITCH – programski segment Festivala koji se organizuje u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore i Zagreb Film Festivalom – Industrija Mladost. Radionica je namijenjena studentkinjama i studentima crnogorskih filmskih škola i akademija koji pripremaju kratkometražni igrani film. U 13 sati poznati reditelj iz Hrvatske Bobo Jelčić održaće master class GLUMA NA FILMU. Predavanje se realizuje u saradnji sa Udruženjem glumaca Crne Gore.

2 Komentari

  1. Ima li i jedna prava premijera na festivalu,
    bar jedan film ,a da vec nije bio prikazan na nekom drugom festivalu i da to nije bilo prosle godine

    8
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code