Početna Kultura Večeras prof. dr Lidija Tomić na otvaranju Trga od knjige u Dvorani...

Večeras prof. dr Lidija Tomić na otvaranju Trga od knjige u Dvorani Park

0

Predavanjem povodom jubileja 90 godina od rođenja Borislava Pekića, prof. dr Lidija Tomić, u Dvorani Park od večeras počinje redukovano 18. izdanje Međunarodnog Trga od knjige. Manifestacija će trajati do 17. oktobra.

Osim predavanja, posjetioci će moći da pogledaju tv dramu Zlatno runo, koju je prema istoimenom romanu režirao Nebojša Bradić.

Programi će se održavati uz strogo poštovanje epidemioloških mjera u dvorani i redukovan broj posjetilaca.

 Stoga iz JUK Herceg Festa mole zainteresovane posjetioce da besplatnu kartu obezbijede na vrijeme u Gradskoj biblioteci ili u Dvorani Park ( od 09.00 – 15.00 i od 18.00 do 21.00 h ).

Početak programa je u 19 h.

U okviru pratećeg programa, u foajeu Dvorane Park postavljena je izložba Boka:Glasnik za opće interese Bokelja 1908/1909. Autorka izložbe je bibliotekarka / savjetnica, Nevenka Mitrović, likovni urednik je Voislav Bulatović. Izložba Gradske biblioteke prvi put je postavljena 2009. godine povodom jubileja 100 godina prvih novina u Boki. Izložba je otvorena do 17. oktobra, a može se pogledati u terminima: od 10 – 15 h i od 18 – 21 h.

Organizatori Trga od knjige su Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi, pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code