Početna Društvo Večeras protestna šetnja kroz Herceg Novi; izmjena režima saobraćaja

Večeras protestna šetnja kroz Herceg Novi; izmjena režima saobraćaja

46

Za večeras su najavljeni moleban na Toploj i protestna šetnja kroz Herceg Novi protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kao i nalaganje badnjaka na trgu Belavista u susret pravoslavnoj Novoj godini – obavještavaju iz Službe za informisanje Opštine Herceg Novi.

Moleban će biti služen u crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj od 22 časa, nakon čega će se vjernici i sveštenstvo uputiti Njegoševom ulicom ka trgu Belavista, u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Po dolasku molebne litije na Belavistu, pred crkvom Svetog Arhangela Mihaila biće nalagani badnjaci i tako dočekana pravoslavna Nova godina.

Tim povodom, biće privremeno izmijenjen režim saobraćaja u Njegoševoj ulici, radi nesmetanog i bezbjednog održavanja protestne šetnje. U periodu od 22.30 do 23.30 časova saobraćaj za sva vozila će biti zabranjen u dijelu Njegoševe ulice od raskrsnice sa Ulicom Mića Vavića (zgrada „Novljanka“) do Ulice Save Kovačevića.

46 Komentari

 1. Kome će se sada molebanci privoljeti catstvu? Irinejevom ili Amfilohijevom? Ko je Katićev duhovnik, Irinej ili Amfilohije? Amfilohije veli da su Crnogorci Srbi, ali autohtoni narod. Al cvrc? Evo Irineja i Vučića koji tvrde da smo svi Srbijanci, a crkve vlasništvo države Srbije. Ludilu nema kraja.

 2. ,,Škole, braćo, škole, a ne zvona i praporci”. Dositej Obradović, 19.vijek. Užasno je što čak nekoliko hiljada ljudi u 21.vijeki luta ulicama za popovima. Srbin sam, poodavno smo ovdje, ali ovo je nazadno da ne može nazadnije.

 3. Pop Gojko Perovic izjavio je da crkva ne rentira niti izdaje svoje zemljiste,ne prodsju itd. Nije rekao da su na Zoploj ispod crkve Sv . Spasa napravili zgradu i prodali stanove te da su izdali kafanu na Belavistu,toliko o tscnosti njegove izjave.

 4. Ne mogu a da ne prokomentarišem.Dakle poštujem svačije mišljenje i opredjeljenje ali ovaj pa skoro fanatizam u izkazivanju religioznosti počinje da prelazi svaku granicu dobrog ukusa.Kako bi bilo da mi koji imamo drugačije mišljenje o toj vašoj bajci za odrasle,svakodnevno peglamo vas velikovernike sa pričom da bog ne postoji,da je jevanđelje šarena laža za mediokritete,da je religija najveća prevara u istoriji čovječanstva,da su većina sveštenika paraziti koji vjekovima manipulišu svojim stadom i td i tome slično. Da li bi vamu jednom trnutku poko film te bi uzviknuli;
  alo breee …

 5. Sram da vas bude, posten narod ne moze od vas da spava. Radni narod Crne Gore ustaje i u 5h, ali od vaseg vristanja na megafon ne moze oka da sklopi

 6. Kako bi svi ovi Anonymousi (čitaj botovi režima) voljeli da se njihovih može ovoliko nakupiti u gradove širom Crne Gore, a da ih niko ne ucjenjuje da izađu na Moleban i Litiju, kao što njih ucjenjuju njihovi tokom izbornih Neđelja ovih potonjih 20-tak godina. Živi bili i veseljeli se vi meni, a mržnja će neke u grob da odvede. ХРИСТОС СЕ РОДИ, …!

 7. A niko ne šeta magistralom kroz Zeleniku.Od smrada iz lolektora se ne može ni kolima proći. Ima li ko da interveniše ili svi šetaju non stope.

  • Prosetaj i ti malo,sram te bilo,u CRKVE u koje si krsten (ako si)
   sada pljuvas po njima.Sram te bilo duso prodana,imas decu i porodicu,BOJIS LI SE BOGA?!

   • Ne zelim da setam , izvini kao sto ja placam porez za moj stan treba i crkva da placa a ne da izdaje svoje zemljiste npr kao Cedu Popovicu za hotel Kumbor, kao razne zgrade da gradi i prodaje stanove , zatim zemljista da iznajmljuje..itd. I ne zelim da ulazim u Srpske crkve u Crnoj Gori niposto , nece me niko natjerati na to. Jedan je Bog ,sutra ce botovi kao sto si ti reci da postoji Srpski Bog . Vi ni ne razumijete znacaj ovog zakona a setate po ulicama ,to je apsurd! Poltroni klasicni ,ovo nema veze sa religijom nego sa vasim kompleksima poltronskim. Dosadni ste vise ,setate po ulicama pa odete u hotel play sa Katicem da se najedete ma dajjjj

 8. Koliko ja znam crkva na Toploj je Svetog Spasa. Dajte recite Pavićeviću da ne krsti crkvu drugačije. Kad sam se krstio i sina krstio bio je pop Rade i zvala se Svetog Spasa. Ispravite to opštinari.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code