Početna Kultura Večeras sviraju novski izvođači i autori elektronske muzike

Večeras sviraju novski izvođači i autori elektronske muzike

1

U amfiteatru Hercegnovskog pozorišta, večeras od 21 h biće održan program „MAKE HERCEG NOVI GREAT AGAIN“, gdje će se publici predstaviti novi izvođači i autori elektronske muzike iz Herceg Novog. U fenomenalnom dvorištu palate Burovina, na sceni prilagođenoj za elektronsku muziku, nastupiće: Markiss b2b Rufio Senzi,Tan Zen, Marija S, IVA i STO1K , sve mladi, uglavnom, neafirmisani umjetnici.

Za četiri sata programa, izvodiće autorsku muziku, neke live ACT, neke DJ set-ove. Ulaz u amfiteatar je besplatan.

Organizatori su Omladinski kulturni centar Herceg Novi, uz podršku Sekretarijata za kulturu i obrazovanje. Biće humanitarnog karaktera i prvi je u nizu planiranih aktivnosti čiji je cilj uspostavljanje i omogućavanje rada otvorene gradske muzičke vježbaonice/studija za snimanje zvuka u OKCu, koji se sporovodi kroz program „Akademija održivosti“. Na lokaciji će biti postavljena donatorska kutija, a novac prikupljen na ovoj i sljedećim manifestacijama, dupliraće Fond za aktivno građanstvo – FAKT.

Donacije nijesu obavezne, a poruka akcije je:„Uključi se i utiči: razvoj filantropije za jače civilno društvo“.

“Ideja za kampanju prikupljanja sredstava nije nova. Tokom dugogodišnjeg rada sa umjetnicima i kreativnim mladim osobama u Herceg Novom, stekli smo uvid u kompletne potrebe i težnje ove ciljne grupe u našem gradu, najčešće iskazane u navodima da im je „muzika jako bitna“, da „žele da stvaraju svoju muziku“, da „žele da se bave muzikom van formalno obrazovnih institucija“, da žele da „organizuju festivale omladinskog stvaralaštva i lokalnih neafirmisanih muzičara“, ali i podvlače da za to nemaju uslove i prostor”, saopštavaju iz OKC-a.

O budućim aktivnostima, planiranim u okviru programa „Akademija održivosti“ i kampanje prikupljanja sredstava za Otvorenu muzičku vježbaonicu, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code