Veći promet na granicama: Debeli brijeg prešlo 2 miliona 739 hiljada, a...

Veći promet na granicama: Debeli brijeg prešlo 2 miliona 739 hiljada, a Sitnicu 1 milion 197 hiljada putnika

10
Podijeli

Granični prelazi u Herceg Novom, Debeli brijeg, Sitnica i Luka Zelenika u 2018. godini bilježe znatno veći promet lica i vozila u odnosu na 2017, dok je na prelazu Kobila zabilježen 30% manji promet zbog rekonstrukcije sa hrvatske srtane, kazali su Radiju Jadran u graničnoj policiji.

Granicu sa Hrvatskom Debeli Brijeg – Karasovići prešlo je 2 miliona 739 hiljada putnika i 710 hiljada vozila. To je u odnosu na 2017. godinu povećanje od 7% kada je riječ o putnicima i 13% vozila.

Picerija i restoran

Na prelazu sa BIH Sitnica-Zubci  povećan je promet lica za 2,21%, a vozila 8%, odnosno zabilježen je prelazak 1.197.500 lica i 375 hiljada vozila.

Luka Zelenika, zbog kruzera koji su u septembru bili usidreni, bilježi porast prometa lica za čak 125%, odnosno registrovanih 30 hiljada lica. Plovila je bilo 2.067, što je takođe porast u odnosu na 2017. za 2,3%.

Granični prelaz Kobila-Vitaljina zatvaran je dva puta tokom prošle godine zbog rekonstrukcije na hrvatskoj strani, pa bilježi manji promet lica i vozila, samo 197 hiljada lica i 65 hiljada vozila. To je smanjenje prometa od oko 30% posto.

Praznici stvarali i gužve

Svi aktivni granični prelazi tokom praznika bilježe povećanje prometa u odnosnu na isti period 2018. godine.

Na Debelom brijegu broj kontrolisanih lica veći je za 22%, a broj vozila 18%. Sitnica bilježi povećanje lica za 4,67% i vozila za 3,70%, dok je u Luci Zelenika broj isti kao lani. Granični prelaz Kobila i dalje je zatvoren zbog rekonstrukcije u Vitaljini.

Kada je riječ o neophodnoj obnovi crnogorskih graničnih prelaza, posebno Sitnice i Kobile, postoje najave resornog Ministarstva da bi baš Kobila mogla biti uređena i proširena tokom 2019. godine.

U aprilu zaplijenjeno 13kg marihuane

Akcija koja je obilježila 2018. godinu na graničnim prelazima u Herceg Novom odigrala se na Debelom brijegu. Naime, 1. aprila službenici Uprave carina – Carinske ispostave Debeli brijeg i Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su detaljnom kontrolom vozila u rezervoaru za gorivo, upotrebom fibroskopa, pronašli i oduzeli 44 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine oko 13,3 kilograma.

Dva lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

10 Komentari

 1. bolje se pokrite po usima pred praznike kolona je bila do hotela Park ,sve u blokadi nigdje nikoga a ..STRANCI,, divljaju sa bijesnim autima i tako u rikverc po praznicima .O cemu vipricate i ono malo puta ce unistiti a profit 0.

  19
  1
 2. Sitnicu preslo 1 milion turista a granicni prelaz ne licni ni na sta. sramota da se nesto ne uradi po pitanju sredjivanja granicnih prelaza , pa mi smo turisticka zemlja moramo utisak da popravimo

  20
  1
 3. Debeli brijeg preslo 98% Albanaca u tranzitu za Kosmet,iz Svajcarske Italije,austrije i njemacke..jurcaju preticu i naravno nasa policija nista.. Da im samo tranzit naplatimo po 2e napunili bo drzavnu i opstinsku kasu

  27
  1
 4. I šta imamo od toga? NISTA! Prođu i u povratku prave ogromne gužve, pa ljudi koji žive u Sutorini ne mogu kući doći normalno. Samo otežavaju život ljudima. Riješiti problem sa gužvama, pa se onda hvalite sa brojem prelazaka preko graničnog prelaza.

  29
  1

Ostavite komentar

*

code