Početna Naslovna Većina novskih opozicionara bojkotovaće svečanu Skupštinu: Opozicija vlasti ili gradu?

Većina novskih opozicionara bojkotovaće svečanu Skupštinu: Opozicija vlasti ili gradu?

17

herceg novi 31Predsjednik Skupštine opštine, Andrija Radman, na novinarsko pitanje očekuje li opoziciju da prisustvuje svečanoj sjednici Skupštine, povodom 28. oktobra Dana grada, odgovorio je da potvrdno, jer:

“Ovo nije praznik vlasti, nego praznik grada. Pa, ako smo odgovorni, sviđali se jedni drugima ili ne, onda ćemo se odnositi odgovorno prema gradu, a ne prema pojedincima ili partijama. Mislim da je godina koja je za nama, od prošlog praznika do danas, pokazala da se nivo tolerancije i način komunikacije u Skupštini podigao stepenicu više. Pokazalo se da se sa sfere politikanstva došlo na sferu konkretnosti i pragmatičnosti, kao i da su teške riječi, govori i dijalozi polako iza nas. Očekujem da ćemo ove godine zanemariti političke različitosti, jer moramo se odnositi odgovorno prema gradu. Očekujem da ćemo svi biti prisutni na sjednici”, kazao je Radman novinarima.

Međutim, njegove opozicione kolege prenebregavaju činjenicu da je sjutra svečana sjednica povodom najvećeg praznika 72. godine od oslobođenja Herceg Novog i baziraju se isključivo na nezadovoljstvo funkcionisanjem koalicije DPS – Izbor. Sa druge strane, ne smatraju ni da je to “šamar” svima onima koji su njima ukazali povjerenje, i dali im glas da ih predstavljaju u lokalnom parlamentu.

Predsjednik Građanskog saveza, Nikša Gojković kaže da je više razloga za bojkot parlamenta, jer oni koji sada reprezentuju grad ne rade to na pravi način:

“Ne radi se ovdje o onima koji su nama dali povjerenje, jer bi nas oni vjerujem svi podržali, mislim da je ovo sa vaše strane provokativno pitanje. Kazao sam decidno, ne želimo da budemo u klupama sa nekim ko nastoji preko svih sredstava da nas omalovažava i ponižava”, izričit je Gojković.

Klub nezavisnih odbornika, u kojem su Obrad Gojković i Mirko Mustur, takođe su mišljenja da njihovo prisustvo nije neophodno na sjutrašnjoj svečanoj sjednici. Obrad Gojković oštro zamjera i predsjednici opštine, Nataši Aćimović, koja, kako je kazao, nije prisustvovala niti jednom skupštinskom zasijedanju:

“Neću prisustvovati sjednici zbog opšteg urušavanja grada svake vrste od strane koalicije koja je na vlasti. Mislim da bi nas u tome podržali i glasači, i da je ovo u stvari njihova želja, što su pokazali i posljednji  parlamentarni izbori – da ova vlast nema većinu i da je ovo sramota za grad”, kazao je Gojković.

Sličnog stava je i Mirko Mustur, koji kaže da će redovnim sjednicama prisustvovati, ali razloga za slavlje ne vide:

“Ne slažemo se sa načinom kako se grad vodi kao i sve što se dešava u gradu. Ja imam još primjedbu i na neprisustvo predsjednice Opštine sjednicama Skupštine, budući da je predlagač većine odluka. Nema ni nje niti određenih predstavnika”, konstatovao je Mustur.

Predsjednica Kluba odbornika SNP, Danijela Đurović kazala je da SNP neće biti na svečanoj sjednici, ali će prisustvovati polaganju vijenaca, koje će prethoditi sjednici. Razlog za odsustvo je sličan onom kao i prošle godine.

–      Osim toga i sadašnji izbori su pokazali da postojeća vlast nema legitimitet. Nema potrebe da elaboriram. Smatramo da postojeća vlast nema legitimitet, kazala je kratko Đurovićka.

Odbornički klub Nove srpske demokratije takođe smatra da sjutrašnjoj sjednici ne treba da prisustvuju. Prema riječima Žakline Babović sva dešavanja na lokalnim i parlamentarnim izborima im daju za pravo da ne sjednu u klupe zajedno sa ljudima “koji su na vlast došli na račun prevare”, kazala je kratko Babovićka.

Član GP URA, Milovan Baždar kazao nam je kratko da bi prisustvovao sjednici, ali trenutno ima zdravstvenih problema, od kojih će zavisiti njegovo sjutrašnje prisustvo. Iz Novske liste su nam kazali da odbornici ove partije neće doći, jer imaju privatnih obaveza.

S druge strane, predsjednik OO SDP Dragan Šimrak, poručio je da je sjutra dan koji obavezuje, kao i da svi moraju naći načina da odaju poštovanje prema oslobodiocima grada, ne precizirajući da li će dva odbornika SDP-a sjutra prisustvovati sjednici, jer, ”građani će sami izvući zaključak”:

“Taj dan treba da okupi sve koji žele da služe gradu i da mu daju, a ne samo od njega da uzmu. Prema trenutnoj situaciji, na žalost biće suprotno. Ali, hrabri to što prema rezultatima izbora, građani poručuju da tako neće biti još dugo, kao i da ćemo ovaj veliki praznik već sljedeće godine obilježiti onako kako to zaslužuju oni koji su ga oslobodili i oni koji u njemu sada žive”, kazao je Šimrak.

Iz kabineta predsjednika države saopšteno je da će Filip Vujanović, kao i ranijih godina biti jedan od brojnih gostiju. Poznato je da se predsjednik države uvijek ponašao kao predsjednik svih građana, dolazeći na skupštinska zasjedanja u Hreceg Novi i onda kada nije bilo državnih simbola i kada se nije izvodila crnogorska himna i kada su se djelilia diskutabilna opštinska znamenja. Poštovao je građane, njihov najveći praznik i vlast staru i novu.

17 Komentari

 1. A sta drugo cine no se međusobno bojkotuju i svađaju…rijesavajre DUP-ove i kanakizaciju…sram vas bilo …isto je narodu ko god dosje na vlast…vlast se u novom promjenila a mi jos cekamo promjene dupova…Na solila sam hotel koji je opet politicar napravio…dokle tako????alooooo…đe je krajjjj???????????????????????

 2. Pa ako su ovi koji su glasali za opoziciju (10075 naspram 6524 glasova) na poslednjim izborima – onda smo i opozicija gradu. Grad je rekao svoje ko ide u opoziciju na narednim lokalnim izborima. 🙂

 3. Cini mi se da je ovaj tekst klijentelisticki napisan da skrene paznju sa stvarnih problema grada.
  “Trcali” smo za Prestonicom kulture, potrosili ogromne pare i sada se neki hvale da smo bili odlicni drugi (od dva)!
  “Patriotski” potrosene pare, a ne kao “izdajnicka” opozicija koja je bila protiv nerealnog srljanja u takve projekte ili protiv prodaje Mamule.

 4. Gore spomenute opozicionare upotpunosti razumijem,
  Tog 28. oktobra 1944. njihovi su izbubili rat,fasisti i kvislinzi
  oni nisu bili na strani rodoljuba koji su se borili i ginuli za slobodu ovoga grada,
  te je razumljivo sto ovo nije za njih svecani dan,

 5. Da li će ova tzv opoziciona grupacija doći po dnevnice skupštinske.. Kako ih uopšte nije sramota sve do jednog godinama su ležinjali i trošili naše pare primali na posao braću sestre i kumove i poslije više stotina prekobrojnih u javnom sektoru imaju obraza da se pojave u javnosti. svi do jednog i vlast i opozicija. Pričaju li o nerealnom odnosu u vlasti isti ti koji su preko hiljadu ljudi zaposlili u državnom vlasništvu od čistoće do opštine da države ima ko što nema suđenje bi vrlo kratko trajalo. I nova opozicija taj građanski savez primaju li plate za mjesec ležanja tamara i nikša?? .

 6. Pisite sto vise negativnih komentara na ovako lijep tekst. Nemojte, slucajno ,poceti rjesavati svoju egzistenciju, cekajte da vam neko nadje dobro placen drzavni posao, .mada ne bi ni onda bili zadovoljni. Moja porodica ima “samo” jednu kravu, i ona jedna, donosi jos jednu penziju u kucu, tako da mi niko ne moze reci da se ne isplati baviti stocarstvom i poljoprivredom. Lakse je ispuniti tiket, sjedati u kafanu i cekati rezultate…

 7. SVI SU NAM POSTALI JASNI, MALO KO RADI ZA GRAD, A PROTIV VIDIMO, UVIJEK KO JE U OPOZICIJI.
  Čudim se narodu koji glasa ,oni mi samo nisu jasni !!!

 8. Ne mogu da shvatim opoziciju.Ovim cinom sto posto potvrdjuju da im upravo nije stalo do grada,do njegovog velikog Dana,Dana oslobodjenja da ne postuje oobodioce,ni gradjane.Samo im je stalo da opet budu vlast

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code