Početna Oko nas Kotor Većina odlučila: Jovo Suđić novi predsjednik SO Kotor

Većina odlučila: Jovo Suđić novi predsjednik SO Kotor

4

Na sjednici lokalnog parlamenta u Kotoru, u palati Bizanti, skupštinska većina od 17 odbornika izabrala je najstarijeg među njima, Jova Suđića iz DPS-a, za novog predsjednika SO Kotor.

U prvoj izjavi on je je kazao da mu je velika čast, obaveza i odgovornost preuzeti ovakvu funkciju u situaciji kada je dosadašnja vlast imala ovakve efekte.

Picerija i restoran

– Imamo odgovornost da nešto bolje napravimo, jer smo to dužni građanima koji su nas birali, da ispunimo njihovu volju. O planovima i programima razgovaraćemo nakon imenovanja gradonačelnika. Mi ćemo tome u Skupštini biti naredni i ispoštovaćemo programe – rekao je Suđić.

On je nagovijestio da će iduće sedmice biti sazvana nova sjednica Skupštine radi smjene Jokića.

Predsjednik kotorskog DPS-a, Željko Aprcović je kazao da su od izbora 2016. godine željeli samo benefite za građane Kotora, ali doživjeli su da se zaposlenima u Skupštini ne dozvoljava da dođu i da se omogući prenos Skupštine da bi sve stiglo do građana:

-Čeka nas puno posla zbog zastoja u radu lokalnog parlameta, ali ne voljom ovih 17 odbornika. Bili smo spremni da uđemo u parlament, ali ne da podržavamo odluke koje nisu imale prohodnost unutar koalicije koja je vršila vlast. Da je bilo želje i volje predsjedice Skupštine, ona bi napravila tu prohodnost. Uradili smo to mi, izabrali predsjednika i za očekivati je svake sedmice sjednice parlamenta, jer imamo puno neriješenih stvari- naglasio je Aprcović očekujući i da im se pridruže odbornici koji su izgubili vlast, jer nisu ostvarili rezutate koje su obećali građanima.

Prethodno su odbornici DPS-a, SD-a, LP-a, HGI-ja i odbornica SDP-a Bruna Lončarević, zasijedali u hotelu Vardar da bi smijenili predsjednicu SO, Dragicu Perović iz DF-a. Ona je zajedno sa predsjedikom Opštine Vladimirom Jokićem zapečatila vrata Bizantija, koja su nakon četiri dana predstavnici nove većine odblokirali.

4 Komentari

  1. Pogodi ko sam?! Bivsi generalov medicinski direktor, koji je sluzio za progon nepodobnih i oznacio pocetak kraja bolnice Meljine… Patriota, koji je u ime velike ljubavi prema svojoj zemlji pokrivao cetiri radna mjesta… Priuceni fizijatar, kome je po partijskoj liniji izmisljeno radno mjesto u kotorskoj bolnici… Nesrecni su i jedni i drugi koji prave bilo kakvu koaliciju sa ovakvim ljudima.

    10
  2. Sta rade Demokrate da su smijenili Jokica nista od ovog nebi bilo ali nazalost zamuti ce oni i u Budvu jedino Nemogu Novi dok je Bigovic Prasjednik Skupstine a ako im on ode i tamo je gotovo.

    9
    6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code