Početna Kultura VEČERAS KONCERT DUO FLAUTA I GITARA U PORTO MONTENEGRU

VEČERAS KONCERT DUO FLAUTA I GITARA U PORTO MONTENEGRU

0

bojane-brajovic-borisa-nikcevicaU Jahting klubu Porto Montenegra večeras će biti priređen koncert Duo flauta i gitara, u izvođenju Borisa Nikčevića i Bojane Brajević.
Velikani flaute i gitare izvešće, između ostalog, kompozicije The Earl of Essex his gallard Sonata e-moll, Dances in the Madhouse, Samba, Cafe 1930, Nightclub 1960, The Nightfall, Amasia. Iz bogate biografije poznatog flautiste Borisa Nikčevića, izdvaja se muzičko usavršavanje na Konzervatorijumu u Versaju, nakon čega je snimio prvi cd za flautu i gitaru u Crnoj Gori – Café, sa gitaristom Srđanom Bulatovićem. Osnivač je Asocijacije flautista Crne Gore, ali i flautskog džez sastava Clazz Quintet, koji njeguje i izvodi žanrovski raznovrsnu muziku 20. vijeka.
Bojana Brajović je prva diplomirana crnogorska gitaristkinja. Nastupala je u okviru svih eminentnih festivala u regionu, sarađivala sa crnogorskim Simfonijskim orkestrom i muzicirala u kamernim ansamblima sa flautom, u duu, triju i kvartetu gitara. Izabrana je za predsjednicu Udruženja gitarskih izvođača i pedagoga Crne Gore – Argus, koje organizuje najstariji crnogorski festival gitare, Bar Guitar Fest.
Koncert Borisa Nikčevića i Bojane Brajeviću, u organizaciji Centra za kulturu Tivat i Porto Montenegra, najavljen je za 19:30 h.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code