VEĆI DIO NOVOG OPET BEZ VODE

VEĆI DIO NOVOG OPET BEZ VODE

98
0
Podijeli

Milorad_Velas-vodovodZbog pucanja priključka na glavnom cjevovodu na Platu, jutros je došlo do poremećaja u vodosnabdjevanju u većem dijelu opštine Herceg Novi. Obustavljen je dotok skoro 500 sekundnih litara vode za Novi. Tehnički direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Milorad Velaš nam kaže da su ga jutros oko 6.30 obavjestili iz konavoskog komunalnog društva „Čilipi“ o kvaru. Uvjeravaju ga da se ubrzano radi na sanaciji priključka, kao i da će snabdjevanje vodom biti ubrzo normalizovano.

Očigledno Novljani i ove sezone imaju karkterističnu zabavu ’’igre bez granica’’. I sve je manje strpljenja kada se desi da ostanu bez vode. Nema dana da neki dio opštine ne „presuši“, da se ne otklanjaju kvarovi na starim i dotrajalim cijevima.

Picerija i restoran

Ipak, nadležni u Vodovodu morali bi u situacijama kao u ovoj jutrošnjoj, kada znaju da će voda biti isključena, da obavjeste na vrijeme građane preko brojnih medija u Herceg Novom da će ostati bez vode. Jer, ostati naprasno suvih slavina, na dva, tri ili više sati lakše je ako ste upozoreni i prikupite koji litar da se snađete dok se ne normalizuje snabdjevanje.

Ovako i jutros su mnogi bez kapi vode u domovima i na poslu. O najavljenom višednevnom septembarskom isključenju vode sa Plata, zbog radova na HE, odnosno zamjene agregata, teško je i pomisliti. Sušni period ne ide na ruku ni lokalnom izvorištu Opačica, koje ko zna koliko će  tada moći da daje vode umjesto sadašnjih 160 litara u sekundi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code