Vekta Boka prodaje Autobusku stanicu, restoran “Galeb”, motel “Borići”, motel “Dubrava”…

Vekta Boka prodaje Autobusku stanicu, restoran “Galeb”, motel “Borići”, motel “Dubrava”…

35
Podijeli

Odbor direktora kompanije Vektra Boka raspisao je javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine, po ukupnoj početnoj cijeni od 10,02 miliona eura.

Na prodaju je ponuđen restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, motel Dubrava za 2,6 miliona, gradski restoran za 562,5 hiljada, zemljište i poslovni prostor u Herceg Novom za 330 hiljada, zemljište na Rosama za 250 hiljada eura.

Picerija i restoran

Prodaje se i Autobuska stanica u Herceg Novom po početnoj cijeni od 500 hiljada eura, poslovni prostor Paradiso za 234 hiljade, poslovni prostor Služba računovodstva za 220 hiljada, motel Borići za 200 hiljada i zemljište kod hotela Rivijera u Njivicama na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura.

Svi zainteresovani pisane ponude treba da dostave do 9. avgusta. Ponude će biti otvorene dan kasnije u 12 sati u hotelu Plaža.

Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji dostave ponudu i uplate depozit od deset odsto od početne cijene imovine koja se prodaje.

Imovina će se prodati ponuđaču koji ponudi najviši novčani iznos za kupovinu.

Komisija za otvaranje ponuda će odluku o izboru najpovoljnijih ponuđača donijeti najkasnije osam dana od otvaranja ponuda.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB).

Plan reorganizacije izglasan je krajem 2015, ali ga je zbog žalbe OTP faktoringa u aprilu prošle godine poništio Apelacioni sud i vratio predmet na ponovni postupak.

Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

35 Komentari

 1. Dobro dobro, sve je na prodaju osim setalista, kome je milije neka mu bude – setnica – , naime za to je nadlezan Misel Ogurlic, a rekao mi je da bi prije prodao svu mehanizaciju nego setaliste, sve jasno?

  5
  3
 2. Naši preci (prvobitni vlasnici), s e sada obrću…Em što im je oduzeta imovina, za vrijeme života u komunističke režimu, em što su mnogi od njih živeli siromašno…sada trebaju Brkovic i slični da zapečate i sve rasprodaju, da ne bi ni njihovi potomci bili obeštećeni. U Sloveniji su prvo obeštećeni prvobitni vlasnici, pq tek onda se prešlo na privatizaciju. A kod nas ne smijete ni pomenuti, obeštećenje, čudno vas gledaju i u bliskom okruženju. Kod nas se podrazumeva što je naopako da je normalno. Dozvoljava se pljačka, obezvređuju se firme, kupuju ih bande, za sitan novac, ili za hartije od vrijednosti bez pokrića…a onda prodaju za basnoslovne cifre. Niko naravno ne ispoštuje ugovore, a niti se ovi drugi trude da ih kontrolišu. Svi su sumnjivi i na lokalnom i republičkog nivou. Niko ne staje iza građanina kao pojedinca. Samo lične interese štite.

  24
  1
 3. Ovaj,a nas,za njega glasao,jer sam mislio da ima ista u glavi,drug Mandic je unistio ovu opstinu u pocetku-prvom mandatu.a podgoricki poslusnici su dokrajcili sve drugo do brodogradilista.Poslusnici imaju dobre privilegije i bogato zive,ali Bogami,nikom do zore nije svijeca gorela.

  11
  1
 4. Gospodin Mandić bi rekao”ovo nije naša(opštinska) nadležnost”.Sramota je da dozvolimo još jednu pljačku!Malo je Brkoviću što je unazadio Novski turizam,što je Opštinu ostavio bez prihoda po Ugovoru(godišnje po 150000eura za infrastrukturu i sport), poreza na nekretnine,neostvarene boravišne takse,otjerao radnike na Biro,devastirao hotele i ostalu imovinu…Pa zaboga, jeli on kupioHTP Boku da bi unapredio turizam u Novome ili da bi pljačkao?

  38
 5. Opstina moze na osnovu svojih potrazivanja da uvede sudski teret i zaustavi sve prodaje i na taj nacin zastiti svoje i interese ostecenih gradjana!!!
  Hoce li biti neko sposoban u Opstini da nas zastiti, sadasnja sefica Direkcije za imovinu to sigurno nece uraditi a na Katicu, Bigovicu i potpredsjednicima ce biti velika odgovornost za necinjenje!!!
  Postoji jos jedno moguce rjesenje u interesu grada (ako se ne sprijeci prodaja), uzeti kredit i pravom prece kupovine otkupiti prostore od javnog interesa za grad.

  43
 6. Ovo je normalni sled dogadjaja juce bijela danas boka sutra ce nas da prodaju kad nebudu imali sto prodavat odnosno nasu imovinu jer necemo biti u mogucnisti placati sve vece namete.Kako smo sijali tako zanjemo.

  24
 7. Cujes Odbor direktora prodaje.Oni se jos sa nama i sprdaju. A privredni Jovanic kao usvojio rekonstrukciju. Sto se ne oglasi o ovome Katic ili mr. Bigovic ili mr Djurovic/ saradjivali su dobro sa Brkovicem/ ili mr. Simoniga ili dipl.menafzer Konjevic…imaju li stav.

  26
 8. Sjecam se kad su se cepali od srbije kako je isla propaganda”nmle drzave veliki ekonomski djin” a mi postadosmo sluge hostaplerima i belosvetskim prevarantima. De je sad DRS alijas DRPS.

  15
  4
 9. I zemlja na kojoj je Rivijera u Njivicama izgradjena je oduzeta bivšim vlasnicima i nikad plaćena a sad je serviser auspuha rasprodaje kao da mu je djedovina

  26
 10. Pokrenuti sudski postupak protiv Brkovica (stavljanje tereta da se zaustavi bilo kakva prodaja) i onda, ako treba, tuziti se do Strazbura!!!
  Pocela je panika u PG, sve se rasprodaje i sprema za bjezaniju, kula od karata se rusi!

  28
  2
 11. Gradska kafana je od Mihaljevica i cini mi se da su oni i upisani u katastar!
  Da li je neko od nadleznih sluzbi provjeravao ove necasne namjere?

  35
  1
   • A ti si Mitre poznavalac sigurno potomak nekog revolucionara pa ti je djede rekao sve je to bila trula buržoazija a djede seoska napredna inteligencija ….
    SVE STE NAM UZELE DIVLJACI SA ČUKA KOZO…I JEDNI
    TO JE STICANO PO AMERIČKIM RUDNICIMA PLAĆANO GROBOVIMA A KRČME KOMUNJARE I NJIHOVI POTOMCI
    JELI SE IKAD KO ZAPITAO NA ČIJOJ ZEMLJI TI JE ZGRADA PODIGNUTA ODAKLE PLAC NA KOJI TI JE KUĆA DONIO GA SA GRAHOVA TREBINJA ILI CETINJA

    10
    2

Ostavite komentar

*

code