Početna Ekonomija „Vektra Boka“ i „Čistoća“ najveći poreski dužnici u Herceg Novom

„Vektra Boka“ i „Čistoća“ najveći poreski dužnici u Herceg Novom

17

Poreska uprava objavila je novu „crnu listu“ 200 poreskih dužnika, koji ukupno duguju 75,9 miliona eura. Od tog iznosa je 42,04 miliona obuhvaćeno reprogramom poreskog duga.

Takođe, objavljena je i lista od 100 najvećih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja. Ukupan dug po tom osnovu je 67,1 milion eura, dok je reprogramom obuhvaćeno 34,3 miliona eura.

Picerija i restoran

Prema najnovijoj „crnoj listi“ PU, u Herceg Novom 4 firme duguju 4,6 miliona eura po osnovu neuplaćenih poreza i doprinosa na zarade.

Najviše duguje AD Vektra Boka, 2,7 miliona, zatim PZU Meljine 1,7 miliona eura, privredno društvo za proizvodnju, promet roba i usluga Montenegro project d.o.o duguje 136.076 eura, te hercegnovska „Čistoća“ koja za neisplaćene poreze i doprinose duguje 82.7 hiljada eura. Kako navode iz Poreske uprave, Vektra Boka, PZU Meljine i Čistoća obuhvaćene su reprogramom duga.

Na listi PU 200 najvećih poreskih dužnika, nalazi se i deset firmi iz Herceg Novog, koje ukupno duguju 1,7 miliona eura. Od tog broja, 6 firmi obuhvaćeno je reprogramom.

Najveći dužnik je Vektra Boka AD sa 432.457 eura, zatim Čistoća sa 420.196 eura, AD Mješovito duguje 170.968 eura, preduzetnik Darko Keković koji posreduje pri prodaji i kupovini nekretnina duguje 168.423 eura, Svijet zdrave hrane d.o.o. duguje 118.417 eura, društvo Kumbor development doo za razradu građevinskih projekata duguje 113.302 eura,  Društvo za proizvodnju, građevinarstvo, projektovanje, turizam i usluge  Konel Monte doo 103.721 euro, Poslovno društvo za proizvodnju, export-import i usluge Monte Bomix doo  89.260 eura, DOO Meljine kompleks u koji je bio uveden pa poništen stečaj duguje 86.881 euro i na kraju DOO Jančić sa dugom od  83.454 eura.

PU Crnu listu objavljuje kvartalno, na osnovu izmjena Zakona o poreskoj administraciji.

Prethodna je objavljena u julu, a prva u julu 2013. godine i sadržala je 100 poreskih dužnika sa najvećim dugom koji obaveze nijesu izmirili duže od 12 mjeseci u kontinuitetu.

17 Komentari

 1. VRATITE ZARUBICU … jedino on možda može nešto učiniti. Do sad je sve gore i gore, (čovjek se dokazao gdje god bio). Nisam jedini, vidim da imam još istomišljenika … i zato g- dine Katiću na Vama je i primite k-znanju

  7
  3
 2. šiMRAK gradski meneđer rijesice cistocu i ostale novske gubitase! Zato je bia stavljen na mjesto OPSTINSKOG MENEĐERA, u obrazlozenju in njegovom nagovoru odbornicima H.Novog bilo je:
  “””…, imam dugogodisnje iskustvo u privredi,….””

  9
  1
 3. Preko 20 godina sam neki navodni privatnik pa bi zamolio sve koji su potkovani da mi objasne kako se moze na “dodjem” ti sa PDV-om. Ja bi bas volio da ga ne moram placat pa ako bi me neko skolovao i naucio bilo bi super. Ako moze neki ubrzani kurs ili barem par savjeta.

  Hvala

  14
  1
 4. Niko se ne pita ko je Čistoću doveo do ovakvog stanja i na koji način je dosla do toga? Osjeća li se iko iz ove i prethodnih opštinskih vlasti odgovornim zato sto su pustili “stručnjake” iz Čistoće da rade sta im je volja!

  11
  2
 5. ZAMISLITE AERODROME SA MONOPOLOM OD 20 MILIONA DUGA.MILIONITI PUTNIK(HA,HA ,HA).DZABE I STO MILIONA KADA IMA LOPOVA(SDP I BRATIJA GODINAMA UHLEBLJENJE PARTIJSKO.BOKA NASA.OTPREMNINE KAO ZA RONALDA SVI DIREKTORI POSLIJE TRIPKOVICA MILIONE U DZEPU I NEKRETNINAMA.TO SAMO NE VIDE SLIJEPI!

  11
  1
 6. Govoreći o Čistoći, zašto se ona gomila morske trave i smeća što su se nagomilale ispod mosta na ulazu u Igalo iz Tople na šetalište ne ukloni? To ruglo se tamo nalazi već 10 ak dana..

  10
  1
  • To ceka pocetak iduce sezone kad zakupac bijelog mula lijepo to sve utovari u kariole i istovari pri vrhu bijelog mula nazad u more kao i svake godine do sada. Prije dvije godine bile slike i tekst kako to rade i izio vuk magarca kao i za sve ostalo sto rade velike gazde Crne Gore

   12
   1
  • Vratite lajkove, nije problem u tom plug-inu.
   Platite ozbiljan hosting. Prerasli ste “običan” shared web hosting.

   Prerasli ste WordPress/Joomla. Obim posjeta vam je ozbiljan, broj upita u bazu je ogroman. Pratite šta vam radi WordPress tema i na koliko mjesta vrši upit u bazu.

   “fora” kod “loših” tema je što za svaku stavku vrše upit u bazu i iz upita koriste samo jednu promjenljivu, a u stvari su dobili kompletan sadržaj.

   10
   1
 7. Može li se Vektra Boka oduzeti sadašnjem vlasniku, kao što je to urađeno sa Bolnicom Meljine i da se pokloni Čedu Popoviću, koji bi makar sve te objekte napunio sa bilo kakvim gostima, jer su nam i bilo kakvi bolji od ovih sadašnjih gostiju koji trenutno borave po Vektra Boka hotelima? Čedo se ipak pokazao kao najbolji turistički magnat u Herceg-Novom u poslednjih 30 godina.

  9
  5
 8. Jedino u Cistoci sto ne valja je ime, da promjene naziv u hercegnovska Remedijacija zvucalo bi mnogo plemenitije a i narod se ne bi odmah sjetio o kome se radi.

  7
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code