Početna Ekonomija “Vektra Boka” i dalje posluje s gubitkom, mada manjim no lani

“Vektra Boka” i dalje posluje s gubitkom, mada manjim no lani

10

Hotelsko-turističko preduzeće Vektra Boka završilo je treći kvartal sa neto gubitkom od 233 hiljada eura, što je 16,3 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, prenosi  Mina business.

Poslovni prihodi kompanije su u periodu od januara do kraja septembra iznosili 2,97 miliona eura i bili su veći 3,2 puta. Poslovni rashodi su, prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Montenegroberze, porasli 2,6 puta na 3,21 milion eura, od čega se na troškove zarada, njihovih naknada i ostalih ličnih rashoda odnosilo 616,02 hiljade EUR.

Ukupna aktiva kompanije na kraju septembra iznosila je 54,15 miliona EUR, što je 2,7 odsto više nego u uporednom periodu. Akumulirani gubitak kompanije iznosi 36,79 miliona EUR, a neraspoređena dobit 47,61 hiljada EUR.

Dugoročna rezervisanja i obaveze iznosile su 8,3 miliona eura, a kratkoročna 11,79 miliona eura.

Vlasnik 59,45 odsto akcija Vektra Boke je Vektra Montenegro, dok 33,34 odsto posjeduje Vektra Investments.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci. Privredni sud je krajem februara 2017. godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

10 Komentari

 1. “Poslovni prihodi kompanije su u periodu od januara do kraja septembra iznosili 2,97 miliona eura i bili su veći 3,2 puta.”
  Da li su prihodi bili veći 3,2 puta ili 3,2%? Za mene su 3,2 puta 320%, a to je izuzetno veliki uspjeh.

 2. Nisam prva mladost, ali se ipak nadam da ću doživjeti da sruše imbecilnu konstrukciju zvanu hotel Plaža.
  Neko je pošto-poto htio da Herceg Novi ima svoju verziju centra Sava u Beogradu. Bio sam koncem šezdesetih gimnazijalac i odlično se sjećam da je svima znani profesor umjetnosti (i sociologije) ogorčeno govorio o centru Sava i njegovoj arhitekturi, o njegovom masivnom zastakljivanju. Profesor je tvrdio da je to bila kopija skandinavske arhitekture koja je tada staklom htjela da uhvati ono čime oni oskudjevaju: sunčanu svjetlost.
  Tako je Herceg Novi dobio kopiju kopije.
  Nezaboravne su bile prve godine tog hotela – turisti su bukvalno krepavali od vrućine!!! Kompletno zastakljena soba, a ni traga klima uređaju… Kasnije seu nađena sredstva da se riješi i taj problemčić i ugrade klima uređaji.
  Može li se saznati koja je to ekipa bila napravila taj projekat i imenovati ih? Ja bih ih rado pozvao na rušenje tog arhitektonskog promašaja!

 3. Svaki napredak je dobar , nije malo 16,7% . Svaka čast za menadžment . Mora im se dati da sprovedu plan reorganizacije do kraja 2022 godine . Ako ova Turska kompanija odluci da ulaze u HN prvo se pregovara za Tamaris da se gradi 5*. Strpljivo i naprijed ……..

  3
  4
  • Ako je stečaj u kompaniju uveden juna 2015 god. a on ni poslije četiri godine i tri mjeseca nije završen, onda tu nešto nije u redu. Konstatacija da je i u ovoj godini poslovanje bilo u gubitku manje nego prošle godine ne znači ništa. Spasavanje firme od bankrota u ovom slučaju liči kao kada umrlome dajete vještačko disanje.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code