Početna Ekonomija Vektra Boka opet nudi restoran Galeb, motele Dubrava i Boriće, zemljišta ...

Vektra Boka opet nudi restoran Galeb, motele Dubrava i Boriće, zemljišta u Njivicama i Rosma, za 8,4 miliona eura

18

Do 20. decembra traje novi javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine Vektra Boke, kojeg je raspisao Odbor direktora kompanije, po početnoj cijeni od 8,4 miliona eura.

Na prodaju su ponuđeni restoran Galeb, po početnoj cijeni od 4,43 miliona eura, motel Dubrava za 2,6 miliona i zemljište na Rosama za 250 hiljada eura.

Kupce čeka i poslovni prostor Službe računovodstva za 220 hiljada, motel Borići sa zemljištem za 200 hiljada, kao i zemljište kod hotela Rivijera Njivice, na tri katastarske parcele, od po 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada eura.

Zainteresovani pisane ponude treba da dostave do 20. decembra.

Imovina će se prodati ponuđaču koji ponudi najviši novčani iznos za kupovinu.

Prikupljene ponude će formirana komisija nakon otvaranja dostaviti Odboru direktora na razmatranje, a odluka o prikupljenim ponudama donijeće se najkasnije u roku od 15 dana od razmatranja.

Stečaj u Vektra Boku  je uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci. Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

Od ponuđene imovine do sada su prodati poslovni prostor “Paradiso” u centru Herceg Novog, koji je kupio privatnik Rajko Čelebić za 251 hiljadu eura i autobuska stanica po cijeni od 370 hiljada eura, čiji je vlasnik danas kompanija “D station” iz Budve.

18 Komentari

 1. Čija je to imovina? Trebalo bi da se zna da je zemlja gdje je autobuska stanica bilo privatno vlasništvo. I da je pod sporom. Ko će to da plati kada do pravosnažnog rješenja dođe? Pa makar stiglo iz Strazbura. Mi ćemo platiti, poštovani Novljani!

 2. Brkovicu svaka cast jer je on nas crnogorac i svi smo za mila zajedno,mi volimo crnu goru i ja i kruso i brkovic i mi svi skupa vodje pa imamo pravo i da uzmemo za nas kad ima okle od glupih bokelja

  8
  12
  • Malo si se preškartao.
   U Mojkovcu se čisto govori.Vođe je izraz iz nekog drugog kraja.
   Ne znam koga hoćeš poniziti,ali po.rao si samog sebe.
   A žalosno je za sve misleće ljude tako krčmiti državnu imovinu.
   Jer to su stvarali i Brkovićev otac i Milov i Krušov i tvoj i moj.
   Od plata i doprinosa i fondova.

   1
   1
 3. Samo Delfin, Park i RVI (Palmin Bay) su dobro prosli, Ni Rivijera nije ispala dobro ali mozda sad bude nesto, treba naći goste da bi radilo. A kad bi bilo jos hotela da rade ko nekad mogli bi reći pomakli smo se. Cuo proces počinje od države, pa onda opština da se angažuje pa onda hoteli i radnici u istima i onda slika nas kao destinacije biva sve bolja i bolja. Ali kad?

 4. Dok se pojedini komentatori bakću kravatama, Brković prodaje imovinu koja mu je “od tate ostala”. E jadni novljani, ono što je građeno u vrijeme SFRJ, a to je sve vrijednije u HN, ode na bubanj i ovim kontraverznim biznismenima, čitaj l******a. Sa rasprodajom imovine bivšeg HTP “Boka” prvo je počeo onaj kelner iz hotela “Metalurg”, a ovaj sada udara glogov kolac u turističko srce HTP “Boka”.

  15
 5. A zasto ne stavi vise na prodaju Hotel Plazu i Hotel Igalo.Za koga su oni namjenjeni.Dva strateska hotela za turizam Herceg Novog.Kad bi se oni sredili kao Palmon Bay ,Herceg Novi bi tek mozda postao malo ozbiljnije mjesto za ljetovanje

  18
  1
  • Hotel ”Igalo” je mogao i dalje da radi, da se malo sredi fasada i da se renovira, ali vjerovatno to nije bilo u necijem interesu, pa su ga ocerupali, onesposobili i zatvorili. Zali, Boze.

   15
 6. Dobra im je oba, kako je zovu, rekapitulacija. Kada Brković sve rasproda ostaće nam gole ledine i strateški domaći investitori sa stranim partnerima da grade kada dodjemo na red, odnosno kada oni operu novce.

  20
  3
   • Alo režimdžija oladi malo 😀 znam da vas je voljeni vođa naučio da puzite i klanjate se i ljubite mu ruke… dok pljačkaju državnu imovinu .Da ti bude lakše , ne pripadam ni jednoj partiji, niti ću ikad … Al će mi duševna satisfakcija biti da vas vidim ko miševe kad se razmilite i počnete da tražite uhljebljenja po tim istim crvenim kravatama i sličnim partijama kad vam gazda završi đe mu je mjesto … Promjenili ste 100 ideologija , pa znamo da ćete opet 😉
    Nestanak vaše bolesne ideologije je preduslov za početak ozdravljenja Crne Gore

    16
    3
    • Ja rekoh isti ste. Crvene kravate , drps….vidi se da si pravi sektas sa crvenom kravatom pa sve koji su protiv vas stavljas u kos sa drps. Ne bi me cudilo da cak pises iz PG.

     Pozdrav za centralu gore.

     3
     7
     • Vidim da si opterećen kravatama 🙂 nzm neka ti neko kupi jednu plavu ili onu na tufne … Na tvoje razočarenje nisam simpatizer ni član bilo koje partije , samo mi je muka od vas partijski orijentisanih i profilisanih eksperata koji evo 30 godina krojite nešto , a raskrojiste sve .
      Sve velike patriote i rodoljubi a svi u partije. Što ne izađete iz tih krugova pa ne počnete da se borite za pravi sistem vrijednosti

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code