Vektra Boka ostvarila dobitak od 56.700 eura, ali akumulirani gubitak je preko...

Vektra Boka ostvarila dobitak od 56.700 eura, ali akumulirani gubitak je preko 36 miliona eura

6
Podijeli

Hotelsko-turističko preduzeće  Vektra Boka završilo je treći kvartal sa neto dobitkom od 56,7 hiljada eura, 35,5 puta većim u odnosu na isti period prošle godine, prenosi Mina business.

Poslovni prihodi kompanije su, prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Montenegroberze, u periodu od januara do kraja septembra porasli 6,7 puta na 1,04 miliona eura.

Picerija i restoran

Poslovni rashodi porasli su 6,4 puta na 980,32 hiljade eura, od čega se na troškove zarada, njihovih naknada i ostalih ličnih rashoda odnosilo 367,16 hiljada eura.

Ukupna aktiva kompanije na kraju septembra iznosila je 54,2 miliona eura, 0,6 odsto manje nego u uporednom periodu.

Akumulirani gubitak kompanije iznosi 36,32 miliona eura, a odložene poreske obaveze 583,47 hiljada eura.

Dugoročna rezervisanja i obaveze iznosile su 110 hiljada EUR, a kratkoročna 15,53 miliona EUR.

Vlasnik 59,45 odsto akcija Vektra Boke je Vektra Montenegro, dok 33,34 odsto posjeduje Vektra Investments.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB).

Privredni sud je krajem februara ove godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

Odbor direktora je krajem septembra ove godine raspisao javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine tog hercegnovskog preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 9,29 miliona EUR.

6 Komentari

 1. ” Vektra Boka ostvarila dobitak od 56.700 eura, ali akumulirani gubitak je preko 36 miliona eura.” Da li je ovdje potreban ikakav komentar?! Da li će doći dan kada će se “Boka” vratiti u posjed zajednice? I da li će doći dan kada će oni koji su ovakav štetočinski ugovor potpisali otići tamo gdje im je mjesto?

 2. Da su majmuni izdavali Bokine plaže i parkinge više bi zaradili od prijavljenog, a uz to su prodali dobar dio. Da je ovo Ulcinj i da je sreće onda bi gradjani Herceg-Novog podigli glas i blokirali čitav grad, pa da vidiš kako bi Predsednik Države i Skupština legli na život Vektra Boki da pod hitno iznadje riješenje za ovo što čini sa imovinom bivšeg HTP Boka. Ovako, gomila podobnih kadrova za lijepljenje plakata iz Nikšića i Podgorice drži najekskluzivnije plaže u Herceg-Novom, jer im je to Vektra Boka dala da rade.

  10
  1
 3. Kako neće ostvariti prihod kad su prodali toliku imovinu?
  Da li Radio Jadran može doći u posjed Plana reorganizacije, jer me zanima od kojih se poslovnih poteza u budućnosti planira profit i od koje se imovine planira ispunjavanje ugovora o privatizaciji HTP Boke? Da nije od upravljanja Autobuskom stanicom?

  14
  1

Ostavite komentar

*

code