Početna Ekonomija Vektra Boka u petom pokušaju da proda 8,18 miliona eura vrijednu imovinu

Vektra Boka u petom pokušaju da proda 8,18 miliona eura vrijednu imovinu

11

Odbor direktora kompanije Vektra Boka raspisao je novi javni poziv za prodaju dijela nepokretne imovine preduzeća, po početnoj cijeni od 8,18 miliona eura, prenosi agencija Mina business. To je od početka godine peti tender kojim Vektra Boka pokušava da unovči preostalu imovinu.

Na prodaju je ponuđen restoran Galeb po početnoj cijeni od 4,43 miliona EUR, motel Dubrava za 2,6 miliona i zemljište na Rosama za 250 hiljada EUR. Prodaje se i motel Borići sa zemljištem za 200 hiljada, kao i zemljište kod bivšeg hotela Rivijera Njivice na tri katastarske parcele po cijenama od 150 hiljada, 30 hiljada i 520 hiljada EUR.

Zainteresovani pisane ponude treba da dostave do 8. avgusta.

Imovina će biti prodata onome koji ponudi najviši novčani iznos za kupovinu. Prikupljene ponude će formirana komisija, nakon otvaranja, dostaviti Odboru direktora na razmatranje, a odluka o prikupljenim ponudama biće donijeta najkasnije u roku od 15 dana od razmatranja.

Vektra Boka je nedavno tražila saglasnost Savjeta za privatizaciju za prodaju četiri hotela. Od njih je samo Plaža u kakvoj-takvoj fuknkciji, Igalo je godinama pod katancem, polusrušen, Tamaris sravnjen sa zemljom 2012. godine, a Boka odmah poslije razornog zemljotresa, prije skoro 4 decenije.

– Savjet za privatizaciju je, razmatrajući zahtjev društva Vektra Boka za davanje saglasnosti za prodaju hotela Plaža, Igalo, Tamaris i stari hotel Boka, donio zaključak o obrazovanju radne grupe koja će izvjestiti Savjet o svim relevantnim pitanjima iz zahtjeva – saopšteno je nakon sjednice Savjeta prošlog petka.

Stečaj je u kompaniju uveden u junu 2015. godine, zbog duga od četiri miliona eura prema Crnogorskoj komercijalnoj banci. Privredni sud je krajem februara prošle godine prihvatio Plan reorganizacije Vektra Boke.

11 Komentari

 1. Ako nesto peti put prodajes pa ne mozes da dobijes trazenu cijenu normalno bi bilo da se ta cijena snizi ne oni je drze ko pijan plota. To su ti nasi biznismeni koji drugima savjetuju zakone slobodnog trzista a kad su oni u pitanju to ne vazi.

 2. Isključivi krivci za sve ovo što se danas događa za imovinom bivšeg giganta HTP “Boka”, su svi čelnici Opštine Herceg Novi, od 1991 god, do današnjeg dana. Dozvolili su da se o privatizaciji hotela odlučuje u Podgorici, iako Podgorica, kad kažem Podgorica, mislim na republičku vlast, nikada nije dinara izdvojila za granju hotela u Herceg Novom. U vrijeme kada su se novski hoteli gradili, sredstva su stvarali radnici HTP “Boke” i Opština. Sada neki “auspuh majstor” prodaje ono do čega se dočepao kriminalno izvedenom privatizacijom, a da ništa nije znao kako se obavljaju poslovi u turizmu. U jednom trenutku direktor HTP “Boka” bio je neki Božović, bivši kelner iz hotela “Metalurg”, kada je i počelo urušavanje, ove nekada profitabilne firme.

 3. Ima li odvratnije zgrade od Galeba u Igalu. Bunker na pjenu od mora! Ko li je arhitekta ovog velelepnog zdanja, vjerovatno isti onaj ko je projektovao dvoranu Park!

  8
  2
  • Zgrada uopste nije odvratna, vec ju je potrebno odrzavati. Ista stvar je i sa hotelom ”Igalo” koji je mogao biti u funkciji. Gledao sam neke stare fotografije i zaista ono zelenilo ispred hotela je bilo fascinantno. Da su sredili fasadu i izvrsili po neku popravku, taj hotel bi radio i danas, ali oni su ga ocerupali i ostavili da zjapi. Od ”Tamarisa”su isto napravili ruglo. A kakvu je terasu nekad imao… Sjecam se ljeti vrvilo od ljudi. Isla uzivo muzika. Jugoslovenske sansone i slageri. Ljudi su plesali.
   A sta je danas tu? Danas je tu Jedan prasnjavi, uzasni parking od kojeg neko debelo profitira. Je li to modernizacija Herceg-Novog o kojoj toliko pricate?!

 4. Da li je neko iz opštine nešto rekao protiv prodaje novskih firmi .Niko ništa a onda izlaze na ulicu radi glasača,optužuju Mila ,Moma itd. Srećom imaju primitivne glasače ,pa ne vide šta im rade !

  15
  5
 5. Svojevremeno su hotel Centar prodali za 1.5 miliona na Toplu hotel cijelu za 600.000.DEM a sada bi ovi ovaj raspad za 8,5 miliona. Neće da mogne. Koliko HTP ima radnika danas, a nekad je ljeti imala 900.

  20

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code