Velemajstor Nikola Đukić pobjednik međunarodnog šahovskog turnira “V Memorijal Đorđe Konjević”

Velemajstor Nikola Đukić pobjednik međunarodnog šahovskog turnira “V Memorijal Đorđe Konjević”

0
Podijeli

Na brzopoteznom međunarodnom šahovskom turniru “V Memorijal Đorđe Konjević”, održanom u hotelu “Plaža” u Herceg Novom, u okviru sportskog programa 50. Praznika mimoze, nakon 11 odigranih kola najviše bodova sakupio je prvotimac podgoričke Budućnosti, velemajstor Nikola Đukić, saopšteno je iz Press službe Opštine Herceg Novi.

Foto: Zvezdana Kujović

U konkurenciji 58 igrača iz Rusije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, BiH i Crne Gore, Đukić je osvojio 9 poena iz 11  kola. Drugi je bio fide majstor Alekandar Tomić iz cetinjskog Crnogorca sa 8,5 poena, koliko je  osvojio i trećeplasirani Blažo Kalezić, internacionalni majstor iz podgoričke Budućnosti. Zatim slijede velemajstor Dušan Rajković iz Srbije sa 8 poena, velemajstor Mlan Draško, član Kotora i internacionalni majstor Predrag Nikač iz podgoričke Budućnosti sa 7,5 poena, majstorski kandidat Miodrag Prijović iz nikšićke Mladosti, fide majstor Armin Mušović iz bjelopoljske Rokade i majstorski kandidat Božo Marić iz Trebinja sa 7 poena. Njih desetorica su osvojili novčane nagrade.

Picerija i restoran

Dodijeljene su i tri specijalne nagrade:
-najbolji domaći igrač je majstorski kandidat Miodrag Ćeranić
-najbolji domaći veteran je fide majstor Branko Pejović
-najbolji omladinac je majstorski kandidat Dario Alivodić

Turnir je bio izuzetno kvalitetan, a sudio je međunarodni sudija Veselin Balšić iz Podgorice.

Na otvaranju turnira učesnike su pozdravili predsjednik Šahovskog kluba “Herceg Novi 1949” Stevan Lepetić, sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Herceg Novi Darko Klasić i Slavica Konjević, ćerka Đorđa Konjevića, koja je ujedno i proglasila turnir otvorenim.

Organizatori su bili ŠK “Herceg Novi 1949”, dok su suorganizatori: porodica Konjević, Šahovski savez Crne Gore, hotel “Plaža”, “Fany Marić-Đukić” i D.O.O. Vitinka, a pokrovitelj je Opština Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code