Početna Društvo Velika akcija za pomoć socijalno ugroženim u Herceg Novom: Uz donirane namirnice...

Velika akcija za pomoć socijalno ugroženim u Herceg Novom: Uz donirane namirnice i osmjeh malih volontera

2

Opštinska organizacija Crvenog krsta sabirnom akcijom „Vaše malo nekome je puno“ u 4 hercegnovska marketa sprovodi humanitarnu akciju za prikupljanje osnovnih životnih namjernica za socijalno ugrožene porodice u Herceg Novom.

Prikupljena pomoć će prema spiskovima Centra za socijalni rad i OO CK biti distribuirana za oko 200 porodica.

U marketu Idea u centru grada grupa mladih volonterki, učenica OŠ Dašo Pavičić, dijeli letke i poziva kupce, da, ako su u mogućnosti, izdvoje za brašno, tjestenine, ulje, konzerviranu hranu ili sredstva za higijenu.

Uljudne i srdačne, zahavle se jednako svima. Pričali smo sa Jelenom Šuran, Jovanom Radulović i Sanjom Samardžić, koje s osmijehom i zahvalnošću dočekuju svaku malu ili veliku donaciju kupaca. Imaju razumijevanje i za one koji nijesu u mogućnosti da pomognu. Volonterskim radom počele su da se bave na inicijativu profesorke biologije OŠ Dašo Pavičić, Milice Kovačević, koja je, kako kažu organizatorka i inicijatorka brojnih akcija:

„Dosta je ljudi koji podržavaju akciju, odu, kupe nešto i donesu nam ili daju novac da mi kupimo što smatramo da je neophodno. Ima onih i koji nas „izbjegavaju“, dok neki stvarno nijesu u mogućnosti, ali ipak požele sreću svima“, pričaju nam male volonterke.

Nakon prve smjene, kako nam kaže jedan od volontera, Pavle Đurović, prikupljeno je 20 velikih kolica pomoći u sva četiri marketa, odziv građana je dobar, a najviše su donirali brašno.

Akcija je organizovana povodom obilježavanja 144 godine postojanja Crvenog krsta Crne Gore.

Svi koji su u mogućnosti i žele da pomognu, mogu do 17 h donirati namjernice ili sredstva za higijenu u 4 velika marketa: VOLI i HDL Laković u Igalu, IDEA centar u Herceg Novom i SUPER IDEA u Zelenici.

Na svim prodajnim mjestima dočekaće ih volonteri OO Crvenog krsta Herceg Novi, koji od jutros brižljivo pirkupljaju i sortiraju pomoć, koju će kasnije Crveni krst podijeliti socijalno ugroženim porodicama.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code