Velike gužve na graničnom prelazu ka Hrvatskoj, Debeli brijeg-Karasovići

Velike gužve na graničnom prelazu ka Hrvatskoj, Debeli brijeg-Karasovići

15
Podijeli

Na graničnim prelazima Crne Gore sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, Debeli Brijeg-Karasovići i Sitnica, uoči prvomajskih praznika i tokom jutra, zabilježen je povećan promet lica i vozila.
Na ulazu i izlazu iz Crne Gore na oba prelaza čekalo se u prosjeku oko 20-ak minuta, međutim situacija je složenija na ulasku u Hrvatsku, na graničnom prelazu Karasovići.

Foto: Boris Cvjetković

„Većeg zadržavanja nijesmo imali na Debelom brijegu, ali smo u Karasovićima, na ulazu i izlazu, čekali skoro sat“, pričaju putnici Radiju Jadran, koji su se uputili ka Dubrovniku.

Picerija i restoran

U sektoru Granične policije Herceg Novi kažu nam da je riječ o uobičajenim procedurama i minimalnom čekanju za obavljanje provjere dokumenata i vozila, a najveće gužve bilo je oko podneva:

„Gužva je nakon podneva „opala“ na oba prelaza, ali to je nešto što je očekivano, budući da su praznici. Možda bi nekog kraćeg zadržavanja moglo biti još tokom popodnevnih sati ili pred veče“, kažu nam u Graničnoj policiji.

Tokom vikenda i jutros, preko graničnog prelaza Debeli brijeg, na ulazu i izlazu, pasošku i carinsku kontrolu prošlo je oko 11 hiljada putnika i 2.500 vozila. Na graničnom prelazu Sitnica evidentirano je oko 3 i po hiljade lica i oko 1000 vozila, na ulazu i izlazu, što je na nivou prošle godine u istom periodu.

Hoće li do ljeta biti otvoren granični prelaz Kobila-Vitaljina?

U Graničnoj policiji Herceg Novi nemaju još nikakvo obavještenje niti saznanja kada bi mogao ponovo profunkcionisati drugi granični prelaz sa Hrvatskom, Vitaljina. On je, zbog rekonstrukcije, zatvoren u novembru prošle godine.

Njegovim otvaranjem znatno bi se relaksirao granični prelaz Debeli brijeg- Karasovići. Ranije je na sajtu Hrvatskog auto kluba najavljeno da bi Vitaljina mogla biti u funkciji od 1. jula.
Očekujemo narednih dana potvrdu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

15 Komentari

 1. Taj problem graničnog prelazak postoji već godinama….. Zašto UP ‘neotvori’ kamere koje se nalaze na gp Debeli Brijeg, samo po jednu na ulaz i izlaz iz RCG…… Bilo bi mnogo lakše planirati putovanje, ako se može……

  2
  1
 2. Ma što je vama, po svaku cijenu kontra, što znači objektivna informacija? Pa slike govore sve. Sramota je što se čeka toliko već sada s jedne i druge strane, a na Karasovićima pogotovo od prošlog ljeta je užas. To je sada usko grlo i zbog te granice mnogima se smučio odlazak u CG.

  18
  1
 3. Poglesajte na sta lici crnogorski granicni prelaz na sitnici ! Sramota za drzavu koja se bavi turizmom ! A nakon granicnog prelaza naplatna rampa koja se mogla iskoristiti za granicni prelaz, zar nije opstina mogla to da isposluje ? Zasto se vlada mall ne ukljuci ?

  37
  2
  • KAKO BISTE VI DA VAM VLADA NAPRAVI PRELAZ I SVE U OPSTINI STO NE VALJA A TOGA JE MNOGO A VECINA SPROVODITI POLITICKE IDEJE IZ BG ILI B.LUKE I PLJUVATI PO CG .E GOSPODO IMALI STE PRILIKU DA VIDITE KOLIKO JE SPOSOBNA VLAST LOKALNA U HN OVIH 30 TAK GODINA A POGLEDAJTE TIVAT BUDVU ILI BAR .JEZIK PARLA g**** PLACA REKOSE STARI.

   16
   18
   • Samo mi reci , koliko para je drzava izvukla iz herceg novog ? Mamula , bolnica meljine , brodogradiliste , porto novi , projekti na lustici … i td.
    Navedi mi jedan primjer dje je taj novac ulozila u HN ?
    Granicni prelazi su u nadkeznost drzave ne opstine i sramota za drzavu.
    Nego sta pricati nekomr ko dalje od sopstvene koristi ne vidi nista.
    Pozdrav mozda ces i ti oprat zaslijepljenost jednog dana.

    8
    1
    • KAD SI TAKO STRUCAN NAVEDI MI JEDNU FIRMU U HN KOJA POZITIVNO POSLUJE.KO PLACA 400LJUDI U ADMINISTRACIJU A 150 U PROIZVODNJU RIKNULA BI I NJEMACKA EKONOMIJA A NE OVA NASA PRSLA POKRADENA LAZNA I KORUMPIRANA.STO MISLIS DA SI TI PRIVATNIK KOLIKO BI IH DRZAO NA SVOJU GRBACU KRENI OD SVOG NOVCANIK NECES PLACATI DNEVNICU 50 EURA AKO JE 30 ,LAKO JE MLATITI SA UDJIM PO LEDINI.

     1
     1
 4. Ma zasto ove informacije dajete. Danas smo cekali da udjemo u CG 1h i 40 minuta u 11.30h a da izadjemo iz Hrvatske trebalo je 10 minuta. Budimo objektivni. Informacije koje sta dobili su netacne. Pitajte transferase koliko cekaju.
  Hvala.

  24
  4
  • Ujutro se ceka na ulazu u CG jer ima dosta autobusa, a popodne kad izlaze se ceka na ulaz u HR, iako manje dosta jer su jednostavniji. Obje verzije su u pravu donekle. Svaka izjava zadnjih 10 godina je u vezi cekanja ista, povecan promet, ceka se 20 minuta.

 5. Kad se već pozivate na sajt HAK. Pogledajte sada aplikaciju HRT Meteo granični prelaz Karasovici kamere uključene u realnom vremenu jedno vozilo na ulazu u Hrvatsku, niti jedno na izlasku.
  U subotu oko podne na Karasovicima sam čekao na ulaz u Crnu Goru nepunih pet min, na Debelom Brijegu nepun sat.
  Radi objektivnog informiranja
  Srdačan pozdrav

  20
  3
  • U nedjelju oko 17h sam stigao na HR granicu iz Dubrovnika i čekao 35 minuta da pređem istu,a zatim sam našao na kolonu 1km dugu na ulazu u CG.Za subotu ne znam,ali u nedjelju i ponedjeljak su bila duga čekanja.

   18

Ostavite komentar

*

code