Velike količine padavina, jak jugo u Herceg Novom

Velike količine padavina, jak jugo u Herceg Novom

4
Podijeli

Kiša koja je sinoć počela da pada, uprkos velikoj količini i bujicama, nije izazvala velike probleme u Herceg Novom, potvrdili su Radiju Jadran u preduzeću Komunalno stambeno i Službi zaštite i spasavanja.

Ekipe JKS ne intervenišu tokom velikih padavina, ali su u obilasku terena zabilježili samo izlivanja na rešetkama, ispustima za atmosferske vode duž magistrale, što je redovna pojava prilikom ovakvog vremena.

Picerija i restoran

Služba zaštite, na poziv je obišla problematičnu riječicu Opačica, u Zelenici, ali prelivanja nije bilo. Njihove ekipe su u pripravnosti, kako su nam kazali, jer su u najavi nove veće količine padavina.

Od sinoć je u Herceg Novom palo 82 litra kiše po metru kvadratnom, navode u Meteorološkoj stanici u Igalu. Tokom noći i jutra duvao je istočni i jugositočni vjetar, a najjači udari istočnog vjetra bili su 19 m/s, odnosno 70km/h. More uzburkano sa valovima preko 2,5m i preko 4m na otvorenom. Prebaciju i cijelom dužinom Šetališta Pet Danica, pa rijetke prolaznike pored kiše kupa i more.

Vrijeme do kraja dana nestabilno, sa kišom i vjetrom, a tokom noći mogući su pljuskovi i grmljavina. Sjutra se očekuje potpno oblačno, ali tokom jutra manje količne padavina. Vjetar pojačan i jak, na udare i veoma jak, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha 4 do 14, najviša dnevna 8 do 19 stepen.

4 Komentari

 1. Sasvim uobičajeno zimsko vrijeme.
  Jugo i kiša.Ko oko toga pravi paniku,
  I mediji spektakl?
  Nekakvo zastrašivanje naroda i podizanje tenzija.
  Krajevima podložnim poplavama svakako treba pomoć,
  uz Bojanu i Skadarsko jezero, ali ne plašite narod po Novom.

  25
  1

Ostavite komentar

*

code