Veliki broj posjetilaca na otvaranju izložbe „Karneval minijatura“

Veliki broj posjetilaca na otvaranju izložbe „Karneval minijatura“

7
Podijeli

Preko 200 ljubitelja umjetnosti, crtanja i minijatura prisustvovalo je sinoćnjem otvaranju prve samostalne izložbe umjetnice Marine Mijanović, pod nazivom „Karneval minijatura“, u foajeu Dvorane Park. Motivi izložbe su karneval, maske, stari grad, ali i drugi djelovi Herceg Novog, kao i motivi koji se vezuju za jubilarni 50. Praznik mimoze i Mediteran.

FOTO: Zvezdana Kujović

Prikazana djela rezultat su njenog višegodišnjeg iskustva u nailartu i prirodnog talenta, a uz to je i dobitnica više nagrada, na regionalnom i međunarodnom nivou. Izložbu je otvorila novinarka Sanja Rašović, prenoseći i riječi profesora likovne umjetnosti na Univerzitetu u Vankuveru, Vjeka Sagera.

Picerija i restoran

– Marina nastavlja tradiciju minijaturne umjetnosti i koristi svoj talenat da slika svijet koji je inspiriše. Na njenim slikama pojavljuju se vječni motivi Mediterana uz precizne poteze četkicom koje Marina vješto pretvara u poznate predjele. U njenim slikama odslikava se ljubav za svijetlom, mirisom i bojama Mediterana, koja u očima posmatrača dobija novu vrijednost i ostaje vječno u sjećanju, poručio je kanadski profesor povodom otvaranja izložbe.

FOTO: Zvezdana Kujović

Mijanović je publici zahvalila u svoje ime i ime svoje sestre Milene, uz izraženu nadu da će publika uživati u radovima kao što su i one dok su ih stvarale.

Autorka i njena sestra, koje su zajedno stvarale minijature, se već 15 godina bave nailart-om, pa se vremenom i pojavila želja da javnosti i publici predstave svoj talenat, koji su naslijedile od ujaka, ali i umjetnost, uz poruku da nailart nije samo posao. Za izložbu ovakvog tipa bilo im je potrebno dva mjeseca intenzivnog rada.

Naredni performans, koji će biti izložbenog i prodajnog karaktera, Mijanović planira za 6.jun na tvrđavi Forte Mare.

FOTO: Zvezdana Kujović

Na izložbi su prikazani i video uredak novskog fotografa i videografa Miloša Samardžića, sa prezentovanim motivima mimoze, starog grada, autorke i njenog umijeća.

Organizator izložbe „Karneval minijatura“ je JUK „Herceg fest“, a otvorena je za javnost svakog dana od 09 do 12 i od 18 do 20 časova.

7 Komentari

 1. Svaka čast, Marina. Šteta što umjetnici u našoj državi i društvu ne dobijaju adekvatnu pažnju a o podršci da ne pričam. Srećno.

  27
  2
 2. Ovakva organizacija, predstavljanje, rad i talentat mlade umjetnice uz promociju svoga rodnog grada je Herceg Novi zaslužio sa poštovanjem da ima! Atmosfera, muzika, ljudi…………. Priredili ste mi jedno predivno veče! Hvala vam!!!

  32
  2
 3. Свака част сестрице! Браво ! Очекујемо да овако нешто и у Београду приредите!

  28
  3
  • O kakvoj sramoti pricas?U Institu je bilo fantasticno a ako vec imas nesto protiv Instituta to kazi na drugaciji nacin.Sramota da obmanjujes (lazes) gradjane koji nisu bili.I što ti to,konkretno,nije valjalo?Ako uopste znas o cemu se radi.

Ostavite komentar

*

code