Veliki koncert “Kikija Lesendrića i Pilota” na Kanli kuli

Veliki koncert “Kikija Lesendrića i Pilota” na Kanli kuli

2
Podijeli

Čuveni srpski muzički sastav “Kiki Lesendrić i Piloti” održaće koncert u petak, 1. juna na Kanli kuli, obavještavaju iz Turističke organizacije Herceg Novi.

“Piloti” su osnovani 1980. godine, a godinu kasnije izašao je njihov prvi album. Od tada do danas važe za jedan od najznačajnijih srpskih bendova sa diskografijom koja je ušla u evergreen kategoriju. Do 1996, kada je bend „raspušten“ na neodređeno vrijeme, objavili su sedam albuma: “Piloti” , “Dvadeset godina”, “Kao ptica na mom dlanu”, “Osmeh letnje noći”, “Neka te bog čuva za mene”, “Zaboravljeni”, “Dan koji prolazi zauvek” i tri kompilacije pjesama: “Najveći hitovi 1981-1991”, “Ne veruj u idole– Kompilacija”, “Nedelja na Duhove”.

Picerija i restoran

Povodom svog solo albuma “Mesec na vratima”, frontmen benda, Kiki Lesendrić ponovo okuplja “Pilote” 2008. godine. Od tada nastupaju pod imenom Kiki Lesendrić & Piloti. Pod ovim imenom, Kiki je objavio još dva albuma “Svet je lep kada sanjamo” i “Slučajno i zauvek”.

Lesendrić je pisao i komponovao gotovo sve pjesme “Pilota”, ali je tvorac i nekih od najvećih hitova za svoje kolege među kojima su „Kolačići“ Marine Perazić, „Barakuda“ i „Arija“ za Viktoriju, „Spavaju li oči nebeske“ Zdravka Čolića i “Romale romali” Ane Nikolić sa kojom se takmičila na “Beoviziji 2006”.

Istovremeno, piše muziku za film i TV serije – „Zaboravljeni“, „Balkanska pravila”, „Sivi kamion crvene boje“, “Bićemo prvaci sveta”.

Sarađivao je sa mnogim poznatim balkanskim muzičarima i kao jedan od najznačajnijih autora na Balkanu izabran je da bude u žiriju u prvom regionalnom X Factoru.

Sastav je održao brojne koncerte u regionu, ali su nastupali i u Americi i Australiji. U oktobru 2010. održali su spektakularan koncert u Beogradskoj Areni, čime su potvrdili status jednog od najvećih pop-rok bendova sa naših prostora, a u Herceg Novom su posljednji put nastupali 2016. godine.

Prije nastupa “Kikija Lesendrića i Pilota” novsku publiku zagrijaće  naš rock-n-roll sastav “High Voltage” iz Đenovića.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code