Početna Politika Veliki posao pred odbornicima u Herceg Novom, čak 49 tačaka dnevnog reda

Veliki posao pred odbornicima u Herceg Novom, čak 49 tačaka dnevnog reda

12

Poslovanje opštinskih preduzeća, institucija i agencija, lokalne administarcije, rad predsjednika Opštine, programi za ovu godinu, priprema turističke sezone, samo su dio od čak 49 planiranih tema sjutrašnje sjednice Skupštine opštine Herceg Novi.

Ali, moguće je da će predsjednik Skupštine, dr Miloš Bigović, dodati još jednu važnu temu – sporazum o poravnanju između Opštine i kompanije Nova Lume oko led rasvjete. Ukoliko danas dođe do zaključenja jedne od tri verzije sporazuma, a Skupština ga sjutra prihvati, biće nakon skoro godinu okončan sudski postupak radi utvrđivanja ugovorne obaveze Opštine da plati 2,7 miliona eura za ovaj projekat.

Odbornici će raspravljati i o predlogu odluke o donošenju Programa privremenih objekata na području opštine Herceg Novi za narednih 5 godina. Ovim Programom određene su lokacije i uslovi za postavljanje, odnosno građenje privremenih objekata.

Polemiku bi mogla izazvati i nova Odluka o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, prema kojoj su cijene podignute za 5 do 10 eura po kvadratu, u zavisnosti od zone. Tako će cijena naknade u prvoj zoni, ukoliko odbornici usvoje odluku, biti 160 eura, u drugoj 125, trećoj 95, četvrtoj 75 i petoj 50. Prosječni troškovi komunalnog opremanja na nivou svih zona iznose 100,00 €. Pored poskupljenja izmijenjene su i zone, a šeste više neće biti.

Pred odbornicima će se naći i predlog Odluke o boravišnoj taksi, po kojoj će cijena sa 0,90 biti povećana na 1 euro po danu.

Na zahtjev kompanije Blue line, a na predlog Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Skupština bi trebalo da se saglasi sa cijenama javnog prevoza putnika u gradskim i prigradskim naseljima, koje bi iznosile 1 euro za sve linije.

Tu je i Odluka o radnom vremenu, po kojoj se rad noćnim klubovima smanjuje za jedan sat, odnosno sa prethodnih 4, klubovi će raditi do 3 sata. Na produženje radnog vremena preko 1 čas iza ponoći pravo neće imati lokali u Starom gradu, istočnom i zapadnom podgrađu, kao i na Škveru. Radno vrijeme plažnih barova produženo je sa prethodnih 20 do 21 čas.

Uz Predlog Odluke o usvajanju Strategije razvoja sporta u opštini Herceg Novi za period 2019.-2021. godine, naći će se i ugovori o regulisanju međusobnih odnosa između sportskih klubova PVK Jadran Carine i JK “Jugole Grakalić” i Opštine Herceg Novi, kao i predlozi odluka o vlasničkom udjelu Opštine u FK Igalo 1929, KK Primorje 1945, ŠK Herceg Novi 1949, BK Herceg Novi 98 i TK Herceg Novi.

Među tačkama ovog zamašnog dnevnog reda naći će se i Predlog odluke o izmjeni Odluke o rješavanju stambenih pоtreba lokalnih službenika i namještenika kupovinom stana pod povoljnijim uslovima, zatim predlog Odluke o pravima i uslugama iz socijalne i dječije zaštite, nekoliko predloga Odluka o utvrđivanju lokacija za postavljanje objekata od opšteg interesa…

12 Komentari

 1. Milane bolji su im ovi sto ne dolaze na posao a primaju platu sto im opstrukciju vrse po svakom planu sto im podmecu i spletkare da je srece a zna se koji trebalo je odavno da idu kuci toliko su unazadili herceg fest sa svojom rabotom veliki strucnjaci a i kad im ime spomenes pi nicija do zore

 2. Хоће ли ставити на дневни ред зашто Херцег Фест запошљава пензионере а млади и школовани људи чекају на Заводу за запошљавање????

  5
  3
 3. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Bigović & co. (oni koji mu to omogućavaju) ponizili su i grad i skupštinu i odbornike ovakvim (ne)radom. Za ovoliko tačaka bi trebala skupština da traje bar dvije sedmice, ili kod normalnih da se zakazuje bar jednom mjesečno i rješavaju problemi na vrijeme. Preko 47 tačaka zbog nerada, kakvo potcjenjivanje građana!

  20
  6
 4. Ugasiste Skver i Stari grad potpuno za Praznik momoze, a sad kad smo ocekivali da cete dozvoliti svim ugostiteljskim objektima da rade do 03.h Vi donosite ovakve nebulozne odluke.Naravno, ne treba nama turizam, bitno da imamo banke i ove sto izdavaju na divlje sobe.( da im gosti na vrijeme lalaju).Umjesto da imamo podrsku Lokalne uprave za koju smo vecina glasali, vi se ponasate isto kao i ovi iz Republicke poreske koji nam salju 60 poreskih inpektora ( doduse na citavo primorje ali je Novi medj’ prvima uvijek, tako da se ocekuje ‘ dranje’ i ove godine)… bas vam hvala…mi sto vam punimo kasu kad nam naplacujete takse, nas treba da ugasite.Sramota…

  11
  4
 5. Neka neka samo tako, što više poskupljenja. Tako treba narodu a pogotovo penzionerima..struju barem još 10% , autobus na 2 eura..

  9
  3
 6. OCEKUJEMO DA MILOS KONJEVIC PONESE OSTAVKU POSLE SVIH OVIH BLAMAZA I NARAVNO GLAVNI RAZLOG OSTAVKE POSKUPJENJA SVIH KOMUNALIJA !! NIKO TE NE BI PROZIVO ALI SAM SI KRIV KATIC I DRUSTVO TE ISKORISTILI ZA SVE PRLJAVE RABOTE !!!

  16
  6
 7. Onda ste trebali staviti da bi to sve imalo smisla, kad vec smanjujete radno vrijeme u nocnim klubovima, da izvodjenje muzike u kaficima bude do ponoci. Tako svi dobijaju, i gradjani i turisti koji su dosli da odmore. poz

  14
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code