Početna Turizam Veliko interesovanje Šveđana za turističku ponudu Tivta

Veliko interesovanje Šveđana za turističku ponudu Tivta

0

Turistička organizacija Tivta predstavila je drugi put ponudu na veoma važnom i novom ciljnom tržištu Švdeske, na sajmu turizma pod nazivom “Panorama”,  u Štokholmu od 17. do 19. februara.

Turizam, kultura i gastronomija – teme ovogodišnjeg sajma, inspirisale su 150 izlagača i privukle pažnju više od 20.000 posjetilaca.

Najveće interesovanje, pored smještajnih kapaciteta, turističkih atrakcija, aktivnog turizma, najljepših plaža, odnosilo se na saobraćajnu povezanost i avionske linije iz Tivta za Štokholm.

– Turistima sa ovog tržišta bilo je jako značajno  što mogu posjetiti naš grad u turističkoj sezoni čarter letovima iz Štokholma, posredstvom turoperatera Thomas Cook-a i Tui-a. Svakako, tome u prilog ide i let iz Podgorice koji saobraća 2 puta sedmično – kazali su iz TO Tivat.

Šveđani su pokazali najviše interesovanja za boravak u predsezoni i postsezoni, što s obzirom na izuzetne klimatske uslove Cne Gore nije iznenađenje. To je veoma značajno radi samog  produženja turističke sezone.

– Ovo je  jedno od novih ciljnih tržišta Crne Gore i promocija je od izuzetne važnosti, kako za naš grad tako i za državu  koju predstavljamo. Tome u prilog idu i obrađeni statistički podaci o dolascima i noćenjima turista u Tivtu na godišnjem nivou  sa ovog tržišta, prema kojima se bilježi duplo više gostiju u kolektivnom i privatnom smještaju  u 2017. godini u odnosu na 2016.  – saopštavaju iz TO Tivat.

Pored TO Tivat na sajmu su učestvovale i lokalne turističke organizacije Podgorice, Bara, Herceg Novog i Budve kao i hotelske grupe “Budvanska  rivijera” , “Montenegro Stars” i “WGRAND”  i naravno krovna institucija, Nacionalna Turistička Organizacije Crne Gore.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code