Veliko interesovanje za akciju Elektroprivrede “Podijelimo teret”

Veliko interesovanje za akciju Elektroprivrede “Podijelimo teret”

998
6
Podijeli

racun_epcgElektroprivreda Crne Gore je 1. avgusta pokrenula akciju Podijelimo teret 4, a protokole o izmirenju duga za utrošenu električnu energiju u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura potpisalo preko 4.000 domaćinstava, saopštavaju iz Elektroprivrede Crne Gore.

U akciju još uvijek mogu da se priključe svi potrošači iz kategorije domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret 2 prije dvije godine.

Picerija i restoran

Domaćinstva dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, mogu otplaćivati u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća, uz uslov da su plaćena tri posljednja računa. Tako potrošači koji se akciji priključe u avgustu treba da imaju izmirene račune za april, maj i jun. Od trenutka potpisivanja ugovora, i za vrijeme urednog izmirenja obaveza po potpisanom ugovoru neće se obračunavati zatezna kamata. Da bi Ugovor o izmirenju duga ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati rata u iznosu od 20€ i tekući račun – podsjećaju iz Elektroprivrede Crne Gore.

Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane Ugovore o izmirenju duga.

Iz Elektroprivrede napominju da će se za potrošače iz kategorije domaćinstva koja nijesu prevela brojila na svoje ime, primjenjivati posebne procedure u smislu dobijanja ovlašćenja za korišćenje mjernog mjesta ili preuzimanja obaveze da će u određenom roku pokrenuti proceduru za promjenu vlasništva nad brojilom.

 

6 Komentari

  1. Zar nije Elektroprivredi važno jedino ko će plaćati struju,a ne porez i izvod rođenih i ko zna što još? Teže mi je bilo telefon prebacit sa umrloga oca,nego nekterninu, dok im ne pođoh kod glavnoga.

  2. Gospodine ili gospođo gwerty nije poenta u izvodu ni koliko košta niti koliko je vremena potrebno za dobijanje izvoda iz matične kmjige rođenih. Problem je u tome što uredno izmiruje porez ovoj državi kao i druge dažbine kao što su voda smeće tel itd , sve bez problema registrovano na svoje ime , posjeduje ličnu kartu i pasoš ove države a ne može da registruje strujomjer na načim da ga prebaci sa đeda na sebe bez izvoda iz matične kjnige rođenih . Pošto Vi kažete da to nije neki poso i ne košta što onda elektrodistribucija ne provjeri dali je to ta osoba , posebno što se ođe rodila ( opština H Novi) ona i svi njeni preci unazad 300 godina. Za takvo monopolsko preduzeće sa toliko zaposlenih to sigurno nije problem.

  3. RE@Aš kupa

    Izvod se može dobiti u bilo kojoj stanici policije na teritoriji CG. (Ranije je to bilo moguće isključivo u mjestu rođenja). Takođe, moguće je isti naručiti i preko interneta, i plaća se samo dostava dokumenta na adresu stanovanja (cijena je mislim 2-3 evra..tako nešto). Nije neki veliki posao..

  4. Vrlo neozbiljan pristup ozbiljnoj stvari. Ali to je naš domet , na žalost svih. Naprimer moja sestra koja živi u Švajcarsku i dođe samo ljeti , i pođe u distribuciju kao redovan platiša da prebaci strujomjer sa Djeda ( umro 1989 ) na sebe , i pri tom donese potvrdu da redovno izmiruje porez na tom objektu ovlašteni službenik kaže ne može. Nije dovoljno da redovno izmiruje porez na objektu na koji je uknjižena nego treba i izvod iz matične knjige rođenih ne stariji od 6 mjeseci !!!!! Naravno pošto nema vremena za takve pustolovine plaćaće račune od struje i dalje na đedovo ime. Kaže , dok uđemo u EU. Pitanje je kome ovo odgovara?

  5. Da svi podijelimo teret za potrošenu robu koja se nemilice troši ,pa je li neko ođe čist ili neko koristi poštene građane?Zašto onda neko uopšte plaća račune,a zašto onaj ko nije za to zaradio ne štedi malo?

Ostavite komentar

*

code