Početna Sport Veliko interesovanje za regatu “Arsenal kup”

Veliko interesovanje za regatu “Arsenal kup”

0

Osmo izdanje veoma popularne regate Arsenal Kup u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro održano je 13. jula i okupilo je 22 jedrilice koje su jedrile akvatorijumom tivatskog zaliva sve do ostrva Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela, koji su uključeni u regatno polje.

Sveukupni pobjednik regate je jedrilica Sinji Galeb iz kluba JK Delfin, i skiperom Franom Tripovićem, drugo mjesto je osvojila jedrilica Selena kluba PMYC pod vođstvom Tony Browne-a, a treće mjesto Semga sa skiperom Vadim Volotskoy-im.

U klasi j70, svih osam jedrilica PMYC flote su učestvovale – Ilija Markovic iz JK Delfin je pokazao sjajne performanse

– Radujemo se da sto češće njegov tim učestvuje u ovoj klasi, istakla je menadžerka Jahting kluba Porto Montenegra Jenny Putock.

Za njim je u ovoj klasi stigao drugi Aleksii Samoilov iz Ukrajine, vrlo iskusan skiper i instruktor. Još jedan jedriličar iz PMYC-A, Luka Radonić bio je treći.

– U klasi ojedrena barka, bilo je zadovoljstvo vidjeti naše redovne učesnike Miroslava Orlova i njegovu porodicu koji su osvojili prvo mjesto u ovoj klasi, kao i Branku Krstović koja je osvojila drugo mjesto, ističe Puttock.

U klasi 4 predvodio je Nikola Zečević s jedrilicom Rigina 2, a za njim je stigao Matija Rašović iz JK Jugole Grakalić, treći je bio Niko Vuksanović. U klasi 5 jedrile su dvije jedrilice – prvo mjesto osvojio je predsjednik JK Delfin Frano Tripović u jedrilici Sinji galeb – on je bio najbrži u cjelokupnoj regati. Drugo mjesto osvojio je Dejan Golub, iz JK Lahor, u jedrilici Amaya.

U klasi 8, takođe dvije jedrilice – prvo mjesto pripalo je Denisu Aksenovu u jedrilici Ferdinand, Ivan Shabalitov u Sambi bio je drugi. U klasi 8 pobjedio je, i direktor marine Porto Montenegro Tony Browne, koji je u cjelokupnoj regati osvojio drugo mjesto. Za njim je u klasi 8 bila Hanse jedrilica sa skiperom Vadim Volotskoy-om, koji je u sveukupnoj regati bio treći. Treće mjesto u ovoj klasi pripalo je Modus Vivendi, iz JK Latinsko jedro iz Bara sa skiperom Draganom Lekićem.

Porto Montenegro jahting klub zahvaljuje se svim učesnicima, domaćim i gostima, na sjajnoj regati, i interesovanju za ovu lokalnu feštu, kao i sudijama regate Filipu Petričeviću i Radivoju Popoviću.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code