Početna Društvo Veljović u Centru bezbjednosti Herceg Novi: Profesionalnom snagom pobijedićemo u svakom budućem...

Veljović u Centru bezbjednosti Herceg Novi: Profesionalnom snagom pobijedićemo u svakom budućem izazovu nove protivnike

16

Policija na lokalnom nivou u Herceg Novom poslove iz svoje nadležnosti obavlja stručno sa punom pažnjom, zaključak je sastanka čelnika Uprave policije i Centra bezbjednosti Herceg Novi.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sa saradnicima bio je u redovnoj radnoj posjeti hercegnovskom Centru. Sastanku je prisustvovao pomoćnik direktora Vesko Damjanović, kao i odgovorne starješine ovog Centra, Odjeljenja bezbjednosti Kotor i Tivat, te starješine granične policije, saopšteno je iz Uprave policije.

„Na teritoriji koja je obuhvaćena nadležnošću Centra bezbjednosti Herceg Novi u 2019. godini registrovano je 548 krivičnih djela, što je za 12,3% manje u odnosu na godinu prije nje“, istakao je načelnik Goran Banićević i dodao da je „rasvijetljeno i 14 krivičnih djela iz prethodnog perioda od kojih i jedno ubistvo i dva ubistva u pokušaju“.

Ono što je načelnik takođe naglasio jesu i rezultati rada iz oblasti imovinskih delikata, koji čine gotovo 30% ukupnog kriminaliteta i iziskuju najveće angažovanje tokom cijele godine i dodao da je iz oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno 115 krivičnih djela više u odnosu na prethodnu godinu, sa štetom koja prelazi cifru od 2,8 miliona eura.

„Činjenica je da su policijski službenici prilikom vršenja svojih dužnosti izloženi brojnim opasnostima i rizicima, a kao najdrastičniji takav primjer je i nedavni slučaj stradalog policajca na službenoj dužnosti, kada mu je na svirep i podmukao način oduzet život, kada je jedinstvo i brza reakcija policije na otkrivanju i hvatanju počinioca je bila za svaku pohvalu“, kazao je direktor Veljović.

On je dodao da se s poštovanjem i žaljenjem u policiji sjećaju surove smrti kolege Lekovića.

„Neka nas taj slučaj stalno opominje i podsjeća da radimo odgovoran i složen posao na zaštiti svih građana naše države. Policija koristeći se zakonom propisanim mjerama, pored toga što štiti i čuva državu i njene građane, posebnu pažnju usmjerava i ka zaštiti svojih pripadnika, te svaki oblik napada na policijske službenike osuđuje i odgovara energično“, istakao je Veljović.

Prema njegovim riječima bezbjednosnih izazova na prostoru Herceg Novog bilo je i ranije:

„Izašli smo kao pobjendici iz 1999. godine. Profesionalnom snagom pobijedićemo u svakom budućem izazovu nove protivnike“. – poručio je Veselin Veljović.

Crnu Goru na putu evropskog napretka i prosperiteta ne može niko osujetiti, a kredibilitet crnogorske policije je garant mira i bezbjednosti svih građana, uz odgovornost kompletnog društva na poštovanju zakona i njegovanju kako tradicionalnih tako i evropskih vrijednosti, zaključio je Veljović.

16 Komentari

 1. 99 te su izasli kao pobednici a protiv koga su se borili oni.pobedicemo nove protivnike a koji su novi protivnici? Policijski sluzbenici su izlozeni opasnostima verovatno kad pisu gradjanima kazne jer jos samo ima da se od gradjana kradu pare .policija je garant mira i stabilnosti verovatno kad ujutru u 5 upadaju u kuce i odvode isti svoj narod na razgovor e nije mi jasno zasto sluzite i vi a pogotovo komunalna policija verovatno komunalna postovse nonstop vozikaju pa usput broji murale po gradu

  7
  1
 2. Sjećam se “starih dobrih vremena” kada je barem jedan dežurni milicajac hodao Njegoševom ulicom i ulivao stanovništvu pouzdanje da je situacija pod kontrolom.
  Danas mora neko da leži u lokvi krvi da bi policajci izašli kolima na uviđaj.

  33
  2
 3. Kakva pobjeda 1999. godine? Da ne misli na prvu žrtvu NATO bombardovanje u Danilovgradu ili ono bombardovanje beznačajnog mosta u Murinu gdje su djeca poginula?

  39
  16
 4. Evo su došli i u Herceg Novi da DEMOKRATSKI našteluju repetitore da ne slušamo više Pink ili Happy televiziju. Xa, xa, ne mogu vjerovati da su se i ovih resriktivnih mjera prihvatili u 21. vijeku kada je globalnu komunikaciju nemoguće cenzurisati. Crna ura je izgleda došla i izgleda da se nogavice tresu.

  87
  22

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code