Veterani „Sloge“ na Susretu veterana folklora Crne Gore u Podgorici

Veterani „Sloge“ na Susretu veterana folklora Crne Gore u Podgorici

3
Podijeli

Članovi KUD Sloga iz Đenovića, sekcija veterana, učestvovali su sinoć sa ostalih 11 folklornih društava iz Crne Gore na prvom Susretu veterana folklora Crne Gore, u KIC-u Budo Tomović. Koncert je održan u okviru Decembarske umjetničke scene (DEUS) a pod pokroviteljstvom JU KIC-a „Budo Tomović“ i Udruženja folklornih ansambala Crne Gore.

KUD Sloga i Herceg Novi ujedno predstavljalo je dvadeset folkloraša – veterana, iz gerenarcije koja je 1985. godine u Španiji osvojila zlatnu medalju na Internacionalnom festivalu Cantonigros, kaže za Radio Jadran, predsjednica KUD-a Ankica Vujnović:

Picerija i restoran

– Prihvatili smo poziv organizatora, a svi učesnici predstavili su se sa po jednom koreografijom. Mi smo odigrali jednu slovensku igru, koreografiju koju je veteranima još ’80-ih godina radila Desa Đorđević – kazala je Vujnović.

Pored „Sloge“ nastupilo je još 12 veteranskih folklornih ansambala članica Udruženja folklornih ansambala Crne Gore (UFACG): KUD „Ljubo Božanović“ (Piperi), AKUD „Mirko Srzentić“ (Podgorica), KUD „Boka“ (Tivat) FA KIC-a „Budo Tomović“ (Podgorica), ACNIP „Iskra“ (Podgorica), KUD „Aluminijum“ (Podgorica), KUD „Njegoš“ (Cetinje), KUD“Zahumlje“ (Nikšić), KUD “Đurđevdansko kolo“ (Podgorica), KC „Stara Budva“ (Budva), i F.A. „Monte Folk“.

Istaknuti crnogorski ansambli predstavili su se igrama iz stare Crne Gore, Pipera, Šumadije, Boke, Gnjilana, Gusinja i Rožaja, bošnjačkim igrama iz Rožaja, a na programu su bile i igre iz Bugarske, Makedonije, Slovenije kao i Bunjevačke i Šokačke igre.

Do kraja decembra, ćlanove KUD-a „Sloga“ očekuju još dvije manifestacije kojima će okončati radnu godinu. Riječ je o humanitarnom koncertu za porodicu Miliša iz Bijele, kao i promociji knjige „Prvih 80 godina Sloge“.

3 Komentari

  1. Želim vam još mnogo uspjeha i dugog druženja,za svaku pohvalu ste kao i uvijek sa vašim nastupima. Pravi ste drugari i zato uspijevate.♥️👍

Ostavite komentar

*

code